“Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Ve Dayanışma Haftası” nedeniyle CHP’li bayanlar, MHP’li bayanlara ziyarette bulundu. Ziyarette kadına karşı şiddetin nasıl önlenebileceği konuşulurken, toplantıya damgasını vuran konu ise, “Sakarya’da bir genelev eksikliği” konusu oldu.

CHP İl ve bazı ilçe kadın kolları başkan ve üyeleri, MHP İl Kadın Kolları’na ziyaret gerçekleştirdi. “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Dayanışma Haftası” nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette, gündemdeki konular konuşuldu.
Özellikle son günlerde artan, kadına yönelik şiddet konusunun konuşulduğu ziyarette, karşılıklı olarak neler yapılabileceği yönünde fikir alış verişinde bulunuldu.

Ancak edinilen bilgilere göre, toplantıda konuşulan en dikkat çekici konusu ise, kadına yönelik taciz ve tecavüz ile ensest ilişkilerin önüne geçebilmek için Sakarya’ya bir genelev kurulması konusunda her iki partinin bayanlarının da ortak görüş belirtmesi oldu.

Hem CHP’li, hem de MHP’li bayanların sıcak baktığı genelevin kurulmasıyla, taciz ve tecavüz olaylarının önüne geçilebileceği dile getirildi.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Sıktaş, özellikle umuma açık yerlerde bayanların tek başına oturmaya çekindiğini ifade ederek, “Bu konuya sıcak bakıyoruz” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin ise ziyarette, Kadın Platformu tarafından hazırlanan bir raporun gündeme geldiğini ifade etti.

 

Dikkat: Sitede yer alan haberlerin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır!