İlk olarak beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Pamukova Belediyesi’ne ziyarette bulunan Başkan Toçoğlu, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ile ilçede hayata geçirilen yatırımları değerlendirdi. İlçede 77 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmasının tamamlandığını açıklayan Başkan Toçoğlu, Pamukovalılara müjdeyi verdi; “İlçemiz için asfalt çalışmalarını kısa süre içerisinde başlatıyoruz. Hayırlı olsun.”

“Pamukova’ya güçlü altyapı”

Toçoğlu, “Pamukova’da 77 kilometrelik kanalizasyon hattında çalışmalarımız sonlandı. Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşası ise sürüyor. Kısa süre içerisinde 82 kilometrelik içmesuyu hattı için de çalışmalara başlayacağız. İlçemizde bugüne kadar 35 Milyon TL’lik altyapı yatırımı hayata geçirildi. Büyükşehir’in güçlü hizmet elini Pamukova’mıza ulaştırmaya devam ediyoruz. İnşallah ilçemizde bu anlamda 50 yıl sorun yaşamayacağız” diye konuştu.

“Sıra asfaltta”

Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından bölgede asfalt çalışmalarını da başlatacaklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Altyapı çalışmalarımızın ardından Pamukova’nın tüm grup yollarında asfalt atağı başlatıyoruz. Hayrettin, Pınarlı, Gökgöz, Bayırakçaşehir ve Teşvikiye Mahallelerinde de yine asfalt çalışmalarımız olacak. Pamukova’da yüzleri güldürmeye devam edeceğiz. İlçe belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalarımız devam edecek. Pamukova’ya değer katan hizmetleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Çardak Köprüsü’nde işlem tamam”

Ziyaret programının devamında Pamukova Çardak Köprüsü’nde tamamlanan yapım çalışmaları ve başlatılan asfalt işlemlerini inceleyen Toçoğlu, “124 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde inşa ettiğimiz Çardak Köprüsü’nde de çalışmalarımız tamamlandı. Artık Geyve-Pamukova arası geçişler çok daha güvenli. Ayrıca köprü üzerinde başlattığımız yaklaşık bir kilometrelik asfalt çalışmamızı da tamamladık” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu günün devamında Pamukova Cihadiye Mahallesi’nde tamamlanan asfalt çalışmalarını da inceledi. Cihadiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Kaynar, bölgelerinde hayata geçirilen hizmetler için mahalle sakinleri adına Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.

Toçoğlu’na hizmet teşekkürü

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Pamukova Belediyesi Başkanı Cevat Keser ise şunları söyledi; “Pamukovalı hemşerilerimizin taleplerini Büyükşehir’le bir bir gerçekleştiriyoruz. İlçemizde dev altyapı yatırımları hayata geçirildi. Bu sayede 50 yıllık bir sorunu çözmüş olduk. Pamukova’nın geleceğini ilgilendiren tüm konularda Büyükşehir Belediyemizden ciddi destekler alıyoruz. İnşallah şimdi de asfalt çalışmaları başlayacak. Büyükşehir’le işbirliği içerisinde Pamukova daha güzel günlere ulaşsın diye çalışmaya devam edeceğiz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ilçemize kazandırdıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz.”