Düzenlenen iftar yemeği programına ulusal, yerel medyanın önde gelen isimleri ve internet haber sitelerinin temsilcilerinin yer aldığı basın mensupları katıldı. Başkan Öztürk Basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada; “Medyada çalışan dostlarımızla iftar açmak istedik ve davetimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah nice Ramazanlara birlikte ulaşmayı bizlere nasip etsin” dedi.
Ezanın okunması ile misafirleriyle birlikte iftarını açan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yemeğin ardından basın mensupları ile bir süre sohbet ederek ilçe genelinde sürdürülen çalışmalar ve yeni projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Öztürk projeleri anlattı
Öztürk, Kentsel dönüşüm görüşme ofisi ve Yaşam Merkezinin kaba inşaatının bittiğini, ince işleri ve yüzme havuzu ile ilgili çok yakında ihaleye çıkılacağını belirtti. Türkiye’de Bakanlık tarafından ilk onaylanan ve çalışmaları sürdürülen 666 dönümlük Kentsel Dönüşüm Projesi haricinde Hacıoğlu Mahallesinde 67 dönümlük bir alan belirlendiğini, estetik, sağlıklı, yaşanabilir mekanlar sağlamak ve yaşam kalitesini yükselterek Erenleri 2023 hedefleri kapsamında modern bir ilçe haline getirmek için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. İçerisinde yürüyüş yolları, maket gemi havuzları ve kumandalı arabalarla yarışların yapılabileceği alanların olduğu, kafeterya, restoran ve ortasında bir etkinlik alanında olacağı Minyatür Ada projesi ile Erenler de farklı bir etkinlik alanı olarak bu projenin de yerini alacağının altını çizdi.
 
İftar yemeği sonrasında basın mensuplarının da büyük beğenisini kazanan Osmanlı tarzı Türk Kültürü ve yaşantısını hissettiren Erenler Belediyesinin yeni hizmet alanı olan kıl çadırı kafeteryasında misafirlerini ağırlayan Başkan Öztürk program sonunda misafirleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.