Türkiye yarın, tarihinin en önemli seçimlerini gerçekleştirecek.  Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Türkiye'de 56 milyon 322 bin 632, Sakarya'da ise 705 bin 270 seçmen oy kullanacak. 
24 Haziran seçimleri için oy kullanacak seçmenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.
Eğer bunlara dikkat etmezseniz oyunuz geçersiz sayılabilir.

İşte dikkat etmeniz gerekenler;
- Seçmenler, üzerinde kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerin biriyle oy kullanabilecek.
- Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanacak.
- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmeyecek.
- Oy pusulasına basılacak mührün, tercih edilen alanın dışına taşmayacak şekilde basılması gerekiyor. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası katlanıp zarfa konulacak. Seçmenler, zarfı sandığa attıktan sonra, sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imzasını atacak.
- Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça başkası içeri giremeyecek.
- Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.
- Pusulada tercih edilen alanın dışına taşırmamak suretiyle 'EVET' ve 'TERCİH' mührü basılması gerekecek.
- Oy pusulasına, 'TERCİH' veya 'EVET' mührü dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.
- Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek
- Saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.