Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğünce takip edilen ORKÖY hizmetleri ile ilgili program gerçekleşmeleri büyük ölçüde tamamlandı. ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır ORKÖY bütçesinin son 3 yılda yaklaşık 4,5 kat arttığına dikkat çekerek, ORKÖY’ün 2013 yılı bütçesinin 3 milyon 231 bin TL olduğunu söyledi.

Programlarla ilgili bilgi veren ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır ORKÖY hizmetlerinin Orman Genel Müdürlüğü’ ne devrolduğu 2011 yılında 668 bin TL olarak ayrılan bütçe 2012 yılında 1 milyon 300 bin TL’ye çıkarılmış olup 2013 yılında bu miktar artarak devam etmiş ve 3 milyon 231 bin TL olarak belirlenmiştir. Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Orman İşletme Müdürlükleri ve şefliklerinin, vatandaşların talepleri doğrultusunda oluşturdukları çalışma program talepleri Şube Müdürlüğümüzce değerlendirilerek çalışma programı olarak belirlenmektedir” dedi.

Çangır şöyle devam etti: “Orman Bölge Müdürlüğünce Ekonomik nitelikli kredilerden Fenni Arıcılık, Süt Sığırcılığı, Süt Koyunculuğu, Besi Sığırcılığı ve Sosyal nitelikli kredilerden de geçmiş yıllarda olduğu gibi Güneş Enerjisi sistemleriyle birlikte ilk defa uygulanmakta olan Dış Cephe Yalıtım (Mantolama) sistemleri ile ilgili talepler doğrultusunda Orman Bölge Müdürlüğünce 87 aileye faizsiz ve eşit taksitte ödeme kolaylığı sağlanan Mantolama kredisi verildi. ORKÖY tarafından kredilendirilen her projede olduğu gibi vatandaşların daha kaliteli hizmet alması amacıyla; yapılan işler Şube Müdürlüğümüz Teknik elemanlarınca malzeme ve işçilik ile ilgili her aşamada denetim ve kontrole tabi tutulmaktadır.”

Öte yandan Akyazı Orman İşletme Müdürlüğünce verilen Mantolama uygulamaları için denetim ve kontrol işleri ile görevlendirilen Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Dr. Emine Altunal; Orman Mühendisi G. Filiz Çil ve İnşaat Teknikeri Kenan Ayrak ile Akyazı İşletme Müdürlüğü Göktepe İşletme Şefi Özcan Bektaş ve Akyazı Orman İşletme Şefi Can Keskin uygulamaları yerinde denetledi. Kendisi de kredi almaya hak kazanan Topağaç Köyü Muhtarı Mustafa Başer yaptığı açıklamada uygulamalardan memnun olduğunu belirterek Sosyal Devlet olmanın gereğinin bu tür kredi imkanlarının artarak devam etmesi olduğunu belirtti.