1 Temmuz 2010 tarihinden bu yana Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'luğu görevini yürüten Orhan Özer, görev süresinin dolması nedeniyle görevinden ayrıldı.

1 Ocak 2016 tarihinde görevini, halen Baş Koordinatör ve Genel Müdür Danışmanı olarak görevini sürdürmekte olan Hiroshi Kato'ya devredecek olan Özer, veda ziyaretleri kapsamında Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı da hazır bulundu.

Başkan İsmail Karakullukçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "İlçemizde bulunan uluslar arası çapta üretim yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'luğu görevlerini beş yıllık süre zarfında başarı ile yürüten, değerli dostum ve ağabeyim Orhan Özer'in görevinden ayrılması, bizleri hüzünlendirdi. Kendisi ile görev süresi boyunca çok uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Sağ olsun, bizleri hiçbir konuda kırmadı. Her zaman destek verdi. Tabii makamlar gelip geçici. Önemli olan, üzerimize aldığımız görev ve sorumluluğu alnımızın akıyla yerine getirerek, görev süresinin sonunda bizden sonra gelecek arkadaşlara emaneti hakkıyla teslim edebilmek. Orhan Özer, görev süresinin sonunda alnının akıyla görevini kendisinden sonraki Genel Müdür ve CEO olacak Hiroshi Kato'ya devredecek. Biz de kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyoruz” dedi.

Orhan Özer de yaptığı açıklamada, “Beş yıllık görev sürem boyunca, Arifiye Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu ile çok uyumlu bir dönem geçirdik. Toyota olarak, bizim bulunduğumuz ilçeye karşı sosyal sorumluluklarımız var. İlçeye değer katmak, bizim önceliklerimizden biri. Bu bağlamda, tüm olanaklarımız ile Başkanımıza destek vermeye çalıştık. Ancak, her güzel şey gibi günün birinde çalışma süresi doluyor, bayrağı bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza bırakıyoruz. Bu vesile ile değerli Başkanım ve ekibine başarılar diliyorum. Sizlerle çalışmak büyük zevkti” diye konuştu.