Adapazarı’ndan 4 otobüsle eyleme katılmak üzere Ankara’ya giden 163 kişi, ölümden döndü.

Öğle saatlerinde çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın katılımıyla yapılacak 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında iki patlama meydana geldi. Olay yerinde 20'ye yakın ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Öte yandan, Adapazarı’ndan da 163 kişinin 4 otobüsle eyleme katılmak üzere Ankara’ya gittiği öğrenildi. Meydana gelen patlamanın ise Sakaryalı grubun hemen arkasında meydana geldiği öğrenildi.

Adagündem.com internet sitesi sahibi Gazetesi Orhan Kemal Temel’in de Adapazarı’ndan grupla birlikte Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Olaydan yara almadan kurtulan Orhan Kemal Temel, patlama esnasında yaşananları Medyadetay.com’a anlattı. Temel, “Sakaryalılar grubu olarak 4 otobüsle birlikte 163 kişi Ankara’ya gittik. Eylemin yapılacağı bölgede toplandık. Mitingin başlamasına 1 saat 15 dakika gibi bir zaman vardı. Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşe geçeceğimiz sırada iki ayrı büyük patlama meydana geldi. Büyük panik yaşandı. Baştan ne olduğunu anlayamadık. Ancak sesin geldiği yere döndüğümüzde parçalanmış cesetlerle karşılaştık. Alanda büyük kargaşa yaşandı. Çok sayıda ölü ve yaralı vardı. Olaya, canlı bombanın sebep olduğu belirtiliyor. Sakarya grubundan ölü ve yaralı yok” dedi.