Öğrencilerin çevreci ulaşım araçlarından olan bisiklet kullanımına ilgisinin artması gelecekte çevreci bir gençliğin yetişmesi anlamında herkesi sevindiriyor.

Havaların da müsait olması sebebiyle okula bisikletleriyle gelen öğrenciler bu sayede çevre kirliliğinin azalmasına büyük katkı sağlarken, günlük spor ve hareket ihtiyaçlarını da pedal çevirerek gideriyorlar.

Okul Müdürü Ömer Likos; “Okul bahçemizdeki bisiklet yoğunluğu bizleri çok sevindiriyor. Çocuklarımız ulaşımlarını hem ekonomik hem de çevreci bir bilinçle sağlıyorlar. Okulumuzda her geçen gün bisiklet kullanımı artmakta. Bu sayının daha da artması ve öğrencilerimizin ulaşımlarını güvenli bir şekilde sağlamaları için Serdivan Belediyesi’nden ve Büyükşehir Belediyesi’nden isteğimiz bisiklet yollarının yaygınlaştırılması olacak. Serdivan AVM’den okulumuzun bulunduğu bölgeye kadar bisiklet yolunun yapılması hem bizim hem de bölgedeki diğer okulların öğrencilerinin çevreci, sağlıklı ve güvenli ulaşımına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.