Habertürk.com’dan Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, İstanbul'da 4 gün önce E-5 Karayolu'nda bir sürücünün tehlikeli sürüşü kameralara yakalanmıştı. Görüntülerde, sarı renkli aracı kullanan sürücüsü, E-5 Karayolu'nda diğer araçlara makas atarak hızla ilerlerken görülmüştü.

Görüntüler üzerine harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sivil ekipleri, önce aracın sahibini belirledi. Ardından aracın görüntülerinin internet ortamında yayınlanması üzerine trafiğe çıkmadığı tespit edildi. Aracın Bahçelievler'de bir otoparka konulduğu ortaya çıkarken görüntülerdeki kişinin ise aracın sahibi olmadığı belirlendi. Polis Ünal T. olduğu belirlenen sürücüyü Sakarya'da gözaltına aldı.

makas_atan_surucu2.jpg

Ünal T., ilk olarak akıl sağlının yerinde olup olmadığının tespiti için Bakırköy Sinir ve Ruh Hastalıklar Hastanesi'ne gönderilecek. Ardından karakola teslim edilecek.

Sürücü hakkında trafiği tehlikeye sokmak, Karayolları Trafik Kanuna Uymamak gibi suçlardan işlemler yapılacak. Ehliyetine el konulan Ünal T., soruşturma sonunda ise 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. (Mustafa ŞEKEROĞLU/ Haberturk.com)