Yaklaşık 4 yıldır Müezzinler Mahallesi Camiinde imamlık yaptığını belirten Ahmet Balcı, cemaatin kendi arasında siyasi bir takım sıkıntılar bulunduğunu, ancak yaşanan sıkıntıyı kendisine mal ettiklerini ifade etti.

Bazı kişilerin, mahalle muhtarını etkileyerek kendisi hakkında daha önce de iki kez soruşturma açtırdığını ancak herhangi bir sonuç alınamadığını belirten Balcı, “Muhtara neden bu şekilde davrandıklarını sordum. Tek sorunun, onların gittiği kahve yerine camiye yakın olan kahveye gitmemden kaynaklandığını söyledi. Gittiğim kahvehanenin sahibi ile aralarında sorun olduğunu, benim de oraya gitmemi istemediklerini ifade ettiler. Bizim camimiz sürekli açık. Kapalı olması diye bir durum söz konusu değil. Gelen cemaat de var. Herkese her zaman camimizin kapısı açık” dedi.

Yaşanan durum nedeniyle Sakarya Müftülüğünün de inceleme yapacağını söyleyen İmam Ahmet Balcı, hakkını arayacağını ifade etti.

Kaynarca ilçesinin Müezzinler köyünde yaşanan olayda, bir grup cemaat imamla aralarının açık olduğunu söylemiş ve tepki olarak da namazlarını kahvehane bahçesinde kılmıştı.