SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Aselsan Ar-Ge Direktörü Dr. Ahmet Fazıl Yağlı, Bites Genel Müdürü Uğur Coşkun ve Hidroan Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertunç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve savunma sanayi sektöründen birçok katılımcı yer aldı.

“Yerli üretimin artması önemli bir gelişme”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, yaptığı açılış konuşmasında savunma sanayisinde önemli gelişmelerin kat edildiğini ve bu gelişmelerden gurur duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Savaşan, “Böyle konulara ilgi duyan gençler, ümidimizi kat kat artırıyor. Savunma sanayinde son yıllarda kaydettiğimiz gelişmelerin elimizi hem terörle mücadelede hem de bölgesel sorunlara müdahil olma konusunda ne kadar güçlendirdiğini hepimiz gördük, yaşadık” dedi.

Savunma sanayi alanında yerli üretimin önemine dikkat çeken Rektör Savaşan, “Zeytin dalı ve Afrin harekâtlarında yerli kullanımın artmasının bize katkısını anbean izledik. Dış politikada ve doğrudan sizi ilgilendiren olaylarda eğer yeterli gücünüz yoksa isteseniz bile adım atamıyorsunuz. Hedefimiz sizlersiniz, yeni şeyler üretme isteğiniz var. Sizler ile birlikte savunma sanayi alanında çok daha iyi günlere geleceğimizi umuyorum” ifadelerini kulandı.

“Doktoralı çalışan sayımız artacak”

Aselsan Ar- Ge Direktörü Ahmet Fazıl Yağlı, konuşmasında Aselsan’ın savunma sanayi kuruluşları arasında en büyüğü olduğunu belirtti. Aselsan’ın çok büyük bir yönetim ve çalışan kadrosu olduğuna değinen Yağlı, “Aselsan 6 bin 250’den fazla personele sahip ve bunun önemli bir kısmı mühendistir. Aselsan bir mühendislik firmasıdır. Çalışanlarımızın arasında önemli miktarda doktora derecesine sahip personel bulunmaktadır ve bunun sayısını daha da arttırmak istiyoruz” Şeklinde konuştu.

“Yaptığınız işe uzun vadeli odaklanın”

Bites Genel Müdürü Uğur Coşkun da Bites’in savunma havacılık milli ve ileri teknoloji odaklı bir savunma sanayi şirketi olduğuna belirtti. Çalışmalarını inovasyon üzerine şekillendirdiklerini aktaran Coşkun, “İlk başlarda bilgisayar tabanlı eğitim sistemleri yapıyorduk. Şu anda artırılmış gerçeklik üzerine yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Türkiye’de yapılacak çok iş var. Sadece çok çalışmanız, kararlı olmanız, ayrıca yaptığınız işi en iyi yapmak üzere odaklanmanız gerekiyor. Yaptığınız işi kısa vadeli değil uzun vadeli görmeniz lazım. Çünkü uzun vadede başarıya mutlaka ulaşırsınız” diye konuştu.

“Kendinizi tartın ve bir hedefe odaklanın”

Hidroan Genel Müdürü Musa Ertunç ise konuşmasında Hidroan’ın endüstriyel hidrolik ve mobil hidrolik alanında faaliyet gösteren firmalara satış ve satış sonrasında destek veren bir şirket olduğu bilgisini verdi. Roketsan’ın çözüm ortağı olarak çalıştıklarını belirten Ertunç, “Kendinizi tartmalısınız ve bir hedefe odaklanmalısınız. Olaya sadece iyi bir gelir ve iyi bir maaş olarak bakmayın. Bunlar sizin kapınızı daha sonra çalacaktır. Kendinize bir gelecek planlayın. Bu şekilde başarı sizi mutlaka yakalayacaktır. Savunma sanayi sektörü güzel bir sektör. İş alanları çok geniş, yeniliğe ve inovasyon açıktır. Kendinize çok iyi bir iş edinebilirsiniz. Bu da gayret ve bilgi gerektiriyor” dedi.

Etkinlik konuşmaların ardından soru cevap bölümü ile devam etti.