MTTB Sakarya Teşkilatı, postmodern darbenin 19. Yılında ses getirecek büyük bir programa hazırlanıyor. 4 Mart Cuma günü 13.00’da Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi Salon 1’de düzenlenecek 28 Şubat Örtülü Darbe isimli program ile vatandaşlara o yılları anımsatacak olan MTTB programa konuşmacı olarak ise Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ile Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez’i getiriyor.

“Unutulan zulümler tekrarlanır”

İl protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların davet edildiği 28 Şubat Örtülü Darbe programı ile ilgili bilgi veren MTTB Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma, “28 Şubat Türkiye Cumhuriyeti tarihine leke olarak adını kazımıştır. Namaz kılıyor diye görevinden uzaklaştırılan askerler, devlet memurları hatta özel şirket çalışanları, başı kapalı olduğu için ikna odalarına alınan ablalarımız, siyasi yasak getirilen, hapislere atılan büyüklerimiz ve daha sayamadığımız nice insan inancından dolayı zulüm gördü. O dönemde ‘Bin yıl sürecek’ diye naralar atanlar bugün tek tek hesap verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Bize düşen ise 28 Şubatları unutmamak ve unutturmamaktır ki unutulan zulümler tekrarlanır” dedi.


Sergi, konferans ve sürpriz detaylar

Program içeriğinin farklı formatta olacağına özellikle dikkat çeken Başkan Ayma sözlerini şu şekilde sürdürdü: “28 Şubat’ı en doğru şekli ile anlatmaya özen göstereceğimiz programımızın formatı kendine has olacak. Dönemin gazete manşetlerini fotoğraf sergisi halinde sunacağımız programa Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ve geçtiğimiz aylarda insan hakları ihlalleri için gittiği Tacikistan’da hukuksuz bir şekilde tutuklanan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez katılacak. Bunun haricinde dönemde yaşananları anlatan küçük sürprizlerimiz de olacak. Katılanların son derece memnun kalacağını düşündüğümüz programımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir.”