Yönetimin el değiştirmesi sonrasında ilk ziyaretini gerçekleştiren MTTB Sakarya grubu, Başkan Toçoğlu’na yeni dönemde yapılacak faaliyetlerini anlattılar.

“Gençlerin bilinçli olması bizi gururlandırdı”
Milli Türk Talebe Birliği’nin ziyaretinden memnun olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Genç kuşak olarak sizler ilk kez bir darbe girişimi ile resmen tanışmış oldunuz. Gençliğin bu derecede bilinçli olması bizleri gururlandırdı. 15 Temmuz gecesinde hepiniz iradenize sahip çıkmak için meydanlardaydınız. Birliğimizi bozmaya çalışan hainlere fırsat vermediğiniz için siz gençleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

MTTB’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirten Toçoğlu, “Milli Türk Talebe Birliği gençliğinin özverili çalışmaları bizleri sevindiriyor. Faaliyetlerinizi yakından takip ediyorum. Kültür sanat etkinliklerinde belediyemizle çalışmak isterseniz sizlere her zaman kapımız açık. Üniversite ve liselerdeki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“FETÖ ile mücadelede devletimizin yanındayız”
Başkan Toçoğlu’na faaliyetler ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Talha İbil ise, “Öncelikle MTTB Sakarya ailesine her zaman destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Şuanda 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan bir programın hazırlığı içerisindeyiz. Programımızı yaptığımız gün inşallah sizleri de aramızda görmek isteriz. Bunun yanı sıra okuma grupları programı, haftalık sunumlar ve tiyatro ekibimizin hazırladığı oyunlarımız ile dolu dolu bir yıl geçirmek istiyoruz. FETÖ ile mücadele konusunda devletimizin her zaman yanında ve emrindeyiz. Mücadele edebildiğimiz her alanda siz devlet büyüklerimize yardımcı olmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Talha İbil, Başkan Toçoğlu’na MTTB Sakarya Teşkilatının hazırladığı 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan ‘Kıyam’ adlı dergiyi hediye etti. Dergiyi inceleyen ve emekleri için gençleri tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, MTTB Yönetim Kurulu üyeleri ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.