Milli İrade STK’ları tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Üstat Sezai Karakoç’un Masal şiirinde tasvir ettiği ve batı güçlerinin bizleri nasıl kendine benzettiğini anlattığı şiirinin hayat bulduğu bir gece yaşadı şehrimiz. Geçtiğimiz akşam Serdivan Belediyesi ve Serdivan Bağlar Caddesi Kafe ve Restoranlar Derneği (SEBADER) birlikteliğinde Mavi Durak Fest isimli toplumumuzun kültürel ve ahlaki değerleri ile bağdaşmayan bir organizasyon tertip edildi.

Bu organizasyonların gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlamayan, popüler kültürün ürünü, hiçbir sanat ve estetik değeri bulunmayan ölçüsüz eğlence anlayışına göre oluşturulan etkinlikler olduğu gibi, medya organlarına da yansıyan, inanç değerlerimizle bağdaşmayan taşkınlık görüntülerine ortam sağlamıştır. Organizasyonun meskun mahalde, şehrin en büyük hastanelerinden birinin dibinde yapılmış olmasını, organizasyon ve havai fişek gösterileri için yapılan israfı, her gün gelen şehit haberlerini, bir kenara koyarak, inançlı ve değerlerine saygılı bir gençlik ideali güden bir iktidarın döneminde ve yerel yönetiminin ev sahipliğinde, içki, taşkınlık ve hayasızlığın sınırsızlaştığı bir ortamın oluşturulması, Sakaryalı vatandaşlar ve sivil topum kuruluşları olarak bizleri son derece rahatsız etmiştir.

Bununla birlikte ülkemizin bekası için bir kırılma noktası olan gezi olaylarına açıktan destek olmuş kişi ya da grupların örnekleştirilerek, belediye imkân ve onayı ile gençlerin önünde takdim ve teşvik edilmesi kabul edilemeyeceği gibi son derece de ironik bir durumdur.

Bizler Sakaryalı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak üzerimizdeki toplumsal sorumluluğun gereği olarak uyarma görevimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilecek benzeri organizasyonların takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızı ve öğrenci kardeşlerimizi bu tür eğlence çılgınlığına alet olmamaya ve bu konserlere katılmamaya çağırırken onları yine üstadın dizelerindeki “yedincioğul” olamaya ve haykırmaya davet ediyoruz…

Batılılar !

Bilmeden

Altı oğlunu yuttuğunuz

Bir babanın yedinci oğluyum ben

Gömülmek istiyorum buraya hiç değişmeden

Babam öldü acılarından kardeşlerimin

Ruhunu üzmek istemem babamın

Gömün beni değiştirmeden

Doğulu olarak ölmek istiyorum ben

Sizin bir tek ama büyük bir gücünüz var :

Karşınızdakini değiştirmek

Beni öldürseniz de çıkmam buradan

Kemiklerim değişecek toz ve toprak olacak belki

Fakat değişmeyecek ruhum

Onu kandırmak için boşuna dil döktüler

Açlıktan dolayı çıkar diye günlerce beklediler

O gün gün eridi ama çıkmadı dayandı

Bu acıdan yer yarıldı gök yarıldı

O nurdan bir sütuna döndü göğe uzandı

Batı bu sütunu ortadan kaldırmaktan aciz kaldı

Hâlâ onu ziyaret ederler şifa bulurlar

En onulmaz yarası olanlar

Ta kalplerinden vurulmuş olanlar

Yüreğinde insanlıktan bir iz taşıyanlar” / Sezai Karakoç