Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret için geldiği Sakarya’da AK Parti Adapazarı Teşkilatının yeni ilçe binasının açılışına katıldı. Açılışını gerçekleştirdiği yeni ilçe binasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğiyle 18 yaşında milletvekili olacak bir kişinin ömür boyu askerlikten muaf tutulacağı ve iki yıl sonra da emekli olacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

“Milletin aklı kıt zannedenlerin aklı kıttır”
Bakan Müezzinoğlu, “Geçen hafta Sakarya’ya gelen Kılıçdaroğlu, 18 yaşında ki bir milletvekilinin iki yıl sonra emekli olacaklarını söyledi. SGK’nın neden battığını buradan anlıyorum zaten. Onun döneminde SGK bundan batmış. İki yılı bile göremiyor, bugün herhangi bir milletvekilimiz herhangi bir sigortalı veya memur çalışanımız hangi yaşta emekli olmayı hak ediyorsa, onun o yaştan önce emekli olma hakkı yok. Ben 57 yaşında hak ediyorum, 57’den önce bir dönem değil, iki dönem değil, üç dönem değil kaç dönem milletvekili olursam olayım 57 yaşını beklemeden emekli olamam. Yaşa takılan kardeşlerimiz varsa, yaşa takılan milletvekilleri de var. Bu ülkede doğru sistemleri kurmamız lazım. Peki Kılıçdaroğlu’nun söylemiyle nasıl iki yılda emekli olacak 18 yaşındaki milletvekillerimiz? Yalan söylüyor. Ve bir siyasi partinin, tarihi geçmişi olan, bu ülkenin kuruluşunda önemli rol almış bin siyasi partinin genel başkanına yalan söylüyorsun demek esasında bana ağır geliyor. Ama bu söylemi ilk defa yapmıyor. İlk defa söylediğinde hata yaparak söyledi didik, düzeltir sandık. Ama tam aksine bilerek, kasıtlı söylüyor. Zannediyor ki milletin aklı kıt, milleti aklı kıt zannedenlerin aklı kıttır” ifadelerini kullandı.



“Piyangodan çıkar gibi başbakanlar çıkartmayacağız”
Bundan sonra piyangodan çıkar gibi başbakanlar çıkartmayacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, ''Hatırlayın 7 Haziran’da bunlar piyangodan başbakan çıkartmaya uğraştılar. Böyle bir sistem demokrasi olabilir mi, böyle bir sistem milli irade olabilir mi? Şimdi tek adam diyor ondan korkuyor. Mahallenin muhtarı da tek, ilçenin belediye başkanı da tek, büyükşehir belediye başkanımız da, başbakanımız da tek. Üç tane başbakan olmuyor ki, cumhurun başkanı da tek olacak. CHP’nin genel başkanı da tek. Sen istiyorsan onu HDP gibi eş başkanlık sistemine taşıyabilirsin. Bak ne güzel birçok çalışmayı HDP ile yapıyorsunuz, onlarda eş başkanlık sistemi var. Sen de CHP’ye eş başkanı getir, ondan sonra gelip böyle bir fikri savun. De ki; cumhurun başına iki tane Cumhurbaşkanı lazım. Milletten destek alıyorsan o da olur. Ama yalan söylüyor. Olayı saptırma, milleti kendinden daha akılsız zannetme. Bu milletin aklı da, vicdanı da siyasetçilerin çok önünde” diye konuştu./ İHA