MHP Bağcılar İlçe Başkanlığı Konferans Salonunda başlayan programda gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur bir konuşma yaptı. Toplantının açılış konuşmasını MHP Bağcılar İlçe Başkan Vekili Mehmet Demir yaptı. Dr. Yusuf Gedikli de, Arvasi’nin fikir adamlığı üzerinde durdu.

Hüdavendigâr Onur da, Arvasi’nin hayatı ve eserlerinden kısaca bahsettikten sonra bazı görüşleri hakkında bilgi verdi.

Ahmet Arvasi’ye göre, insanın hayatında ilmin, güzel sanatların ve dinin çok önemli yeri olduğunu anlatan Onur, kültür ve medeniyetlerin bunlarsız olamayacağını belirterek “Yani ilim sahası ilimsiz, estetik sahası güzel sanatsız ve din sahası dinsiz kalamaz. Bu sahalar ihmal edilemez. İhmal edilirse saha boş kalmaz ama soysuzlaşır. İlmin yerini ‘şarlatanlık’, güzel sanatların yerini ‘iptidailik ve çirkinlik’, dinin yerini ‘istismar ve boş inançlar’ doldurur. Böylece fert ve cemiyetler çökerken, insanımız da işe yaramaz hale gelir. Oysa bütün mesele insanı gerçek ve çağdaş ilmi verilerle donatmak ve güzel sanatların en mükemmeli ile tanıştırıp duygulandırmaktır.”

Arvasi’ye göre, canlılar arasında “cehaletin farkına varan” ve derin bir “bilgi açlığı” içinde kıvranan tek canlının insan olduğunu anlatan Hüdavendigâr Onur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hoca, bu sözüne yine kendisi şöyle açıklık getiriyor: ‘Gerçekten de sanki bütün varlıklar bilinmek için yaradılmış da ‘bilmek işi’ insana verilmiş. Bu yüzden insanlık alemi bitmez tükenmez bir ihtiras halinde, bilgi edinme, bilgi toplama ve bilgi mübadele etme çabası içinde didinip durmaktadır. Öğrendikçe daha fazla öğrenme ihtiyacı duymakta, bir meçhulü çözdüm sanırken binlerce meçhul ortaya çıkmaktadır.”

Arvasi Hoca, Allah’ın insanlara ilim vermek sureti ile onların derecelerini artırdığını belirtmektedir. Buna delil olarak Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurulduğunu ifade ediyor: “Allah, kendisine ilim verilmiş bulunanların derecelerini artırır.”

Programın sonunda okuyucuların sorularına cevap verildi, tatlı bir sohbet ortamı oluştu. MHP Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil de, programa katılan konuşmacılar ile dinleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.