Teşkilat toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’u anarak sözlerine başladı.

Mengen; “Zulmü hiçbir zaman alkışlamayan, her zaman adaletten ve mazlumlardan yana olan milletimizin sanat ve edebiyatta en önemli temsilcilerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yılında rahmetle anıyoruz. Millî kimliğimizin inşasında sahip olduğu rol, yaşadığımız son süreçlerle daha da önem kazanmıştır”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, “4-C’li personelin sıkıntılarını uzun zamandır dile getirdiklerini, yaptıkları çalışmalar ve raporlar ile haklı bir mücadeleyi daha kazanıma çevirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir kazanımımız daha yasal düzenlemeye dönüştü ve 4-C’li kardeşlerimiz artık 4-B li oluyor. Bu kutlu mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz tüm üyelerimize teşekkür ediyorum ve 4-C den 4-B ye geçen tüm eğitim çalışanlarını büyük Eğitim-Bir-Sen ailesine katılmaya davet ediyorum. Bundan sonraki özlük ekonomik ve sosyal mücadeleyi birlikte omuz omuza daha güçlü ve gür seda ile vermeye, yetkili ve etkili sendikacılık şemsiyesi altına girmeleri için çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Son dönemde tırmanışa geçen eğitimde şiddet olayına da değinerek bakanlığın yanlış politikalarını eleştiren Mengen; “Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir” dedi.

Mengen, “Bu yıl için 6 bin üye hedefimiz var.  Ailemize katacağımız yeni üyelerle güç bulmak amacıyla tempomuzu artırmak; ‘içimize, işimize ve dışımıza’ diyerek yolculuğa çıktık. Teşkilatımızın çekirdeğini çelikleştirmek, üyelerimizin aidiyetini geliştirmek, eğitimin sorunlarına ilişkin görüş ve düşüncelerimizi, projelerimizi çözümle buluşturmak, eğitim alanında hak merkezli yeni bir sendikal birlik oluşturmak için çalışmalar yapıyor, emek harcıyoruz” şeklinde konuştu.