Serdivan Kültür Merkezi’nde, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Sakarya İl Başkanlığı Üniversite Birimi tarafından düzenlenen “Türk Milliyetçileri Vatan Millet Evet Diyor” adlı konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İletişim Daire Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, 16  Nisan Referandumu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgi verdi.

Konferansa Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik, MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, MBD il ve ilçe başkanları, daire başkanları, STK temsilcileri  ve çok sayıda MBD’liler katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, Milli anayasa vurgusu yaparak, seçilme yaşının 18’e indirilmesinin gençlerin sorunlarını, isteklerini meclis çatısına taşımakta kolaylık sağlayacağını söyledi. Ercan, seçme becerisine sahip olmanın seçilme becerisinden yoksun olmasının doğru olmadığını belirterek, bu maddenin Türk gençliği için fırsat olduğunu ifade etti.



“15 Temmuz  sonrası sistem değişikliği ihtiyaç oldu”
MBD Genel Başkanı Ercan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede bir yönetim sistemi değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, “15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının toplumsal ve siyasal alana yüklediği mecburi durum nedeniyle daha güçlü ve milli birliğini sağlayan bir ülke olmamız için 16 Nisan Referandumunda Evet oyu verilmesi gerekiyor” dedi.

“Evet için MBD sokaklarda ve meydanlarda”
Referandumda evet çıkması için MBD’nin 16 il ve yüzlerce ilçe teşkilatı olarak var güçleriyle sahada ve meydanlarda olacakların ifade eden Ercan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, güçlü ve milli iktidara, Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına Evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için Evet diyoruz. Türk Milliyetçileri’nin liderleri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli Evet dediği için Evet diyoruz. Bu bir siyasi bir seçim değil, mesele Vatan. O yüzden Evet diyoruz. Ülkemizin başındaki başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın varlığı içi Evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Dr. Mücahit Küçükyılmaz, 18 maddeyi anlatarak, “Bir takım çevreler tarafından lanse edildiği gibi sistem, tek elde toplanarak tıkama üzere şekillendirilmiş değil. İlerleyen günlerde sistemin tıkanmasına mani olacak bir sistem inşa edilmek istenilmektedir” dedi.     

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, “Özellikle böylesine mühim süreçlerde STK’ların ve genç nüfusun çalışmalar içerisinde bulunmasından memnuniyet duyuyoruz. MBD Genel Başkanı Erdem Ercan nezdinde tüm dernek yönetici ve üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alperen Ocakları eski Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin ise, “Geçmişte de olduğu gibi bugün de devlet bekası söz konusu olduğunda canhıraş mücadele vermeliyiz. Nizamı alem düsturumuzun buyruğu olan devlet bekası anlayışı, ülkemizin dönüm noktası denilecek bu dönemde üzerimize düşeni yapmak, milli duruşa sahip her bir ferdin asli görevidir” dedi.