MBDD Genel Başkanı Erdem Ercan, geçtiğimiz hafta gözaltına alınmış ve “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MBDD Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “10 yılı aşkın süredir dava arkadaşımız olan Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanımız Sayın Erdem Ercan, 05.07.2017 tarihinde Sakarya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sakarya Savcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir.

Dava arkadaşımız ve mensubu olduğumuz Milli Birlik ve Düşünce Derneği’nin Genel Başkanı olan Sayın Erdem Ercan’ın vatan millet aşığı olduğundan ve yargılama sürecinden alnının akıyla çıkacağından şüphemiz yoktur. Başta Genel Başkanımız Erdem Ercan olmak üzere Milli Birlik ve Düşünce Derneği olarak, gerek 15 Temmuz, gerek 16 Nisan Referandumu gibi ülkemizin geleceğini ilgilendiren önemli kırılma noktalarında her zaman vatan için mücadele ettiğimizi ve hangi haksızlıklara maruz kalırsak kalalım, bu tavrımızı gelecekte de devam ettireceğimizi herkesin bilmesini isteriz.

Önümüzdeki süreçte toplumun belirli kesimlerinin sinir uçlarına dokunarak kargaşa çıkartma niyetinde olanların ekmeğine yağ sürmemek adına, oluşabilecek her türlü provokasyonlar karşısında teşkilatlarımızın her bir ferdi sükûnetini koruyacaktır.

Türk adaletine güvenimiz ve inancımız tamdır” denildi.