taleplerimize çok güzel tercüman olmuştur. Yıllardır hep söylüyoruz; Yeni açılan AVM’ler ve zincir marketler biz bakkalların kabusudur. Artık her marka, her önüne gelen zincir mağaza açmamalı, belli bir kurala bağlanmalı ve AVM’lerin açılış, kapanış saatlerine acilen bir çeki düzen getirilmelidir. Evet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan yeni kabineden Sakaryalı bakkal esnafları olarak bizimde en büyük beklentimiz, zincir marketlere karşı düzenleme yapılmasıdır. Esnaf ve sanatkarımız zincir marketlerle ezdirilmemelidir. Bugüne kadar birçok talebimize karşılık veren ve esnaflarımıza yapılan düzenlemeler ile nefes aldıran Cumhurbaşkanımızın bu konuya da ivedilikle eğileceğinden eminiz” dedi.

Akdardağan, “Zincir marketlerin işleyişine düzenleme getirilirken, esnafımız haksız rekabete karşı korunmalı ve bu konuda gereken tedbirler alınmalıdır. Yine genel başkanımızın açıklamasına göre yerel ve ulusal zincir marketlerin sayısının ülke genelinde 30 bine yaklaştığı ve böyle giderse bu sayının 2024'te 44 bine çıkacağıdır. Buda gösteriyor ki, bakkal esnafımızın yok olmasına 5-6 yıl kaldı. Bu vahim durum bizi kara kara düşündürmektedir. Bu gidişata dur denilerek, esnafımızın yaşaması için gerekli adımların şimdiden atılması gerekiyor. Biz taleplerimizi söylemeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçim öncesi ekonomik durgunluk nedeniyle zor günler geçiren bakkal esnafının kredi beklediğini de vurgulayan Başkan Akdardağan, “Esnafımızın kamu bankaları ya da özel bankalarda krediye ulaşımının kolaylaştırılmasının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi düşük faizli ya da faizsiz krediler de verilmelidir. Tüm esnafımız hükümetimizden kısa ve orta vadeli ekonomik programda esnaflara yönelik adımlar atılmasını beklemektedir” dedi.