Vali Topaca, makamında düzenlenen törende şunları ifade etti, “Ülkemizin yaşamış olduğu en büyük ihanet girişiminin ardından Mahmut Albay’ım da gazilik şerefine nail olmuştur. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Bu onur, bu şeref herkese nasip olmuyor. Ama o ihanet girişiminin de bastırılması şehitlerimizin, gazilerimizin kahramanlığı sayesinde olmuştur. O dönemi hepimiz yaşadık. Kendi yetiştirdiğimiz, kendi ülke kaynaklarımızla her türlü imkânı sağladığımız, ülkemizin güvenliğini teslim ettiğimiz bir grup hain o gece bir kalkışma harekâtı başlatmak istediler. Bunu başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin feraseti, kahraman insanlarımızın cesaretiyle hep birlikte ortadan kaldırdık. İnşallah bundan sonra bu tür ihanetleri yaşamayız. Yaşamamak için de bütün tedbirleri almamız, uyanık olmamız, özellikle bu tür sinsi düşmanlara karşı her zaman teyakkuzda olmamız gerektiğini herkes takdir ediyor.

Dolayısıyla bulunduğumuz coğrafya itibariyle, ülkemizin ve milletimizin dünyadaki ağırlığı ve etkisi itibariyle de bu tür girişimlere her zaman maruz kalabileceğimizi biliyoruz. Bunun bilincinde olarak askerimizi, polisimizi, çalışanlarımızı, vatandaşlarımızı da ülkesini, milletini, devletini seven, gerektiği zaman bu ülke için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabilecek bir nesil yetiştirerek bu tür ihanetlere de hazırlığımızı yapmamız gerekiyor. Bu anlamda Mahmut Albay’ım gibi şu an hayatta olan gazilerimiz iyi birer örnektir. Vatan için neler yapılması gerektiği konusunda sizler yeni nesle, askerlerimize, polislerimize bu tecrübeleri, bu birikimi anlatacaksınız. Bizler de anlatacağız. Hep birlikte bütün millet olarak birbirimize sımsıkı sarılmak, ülkemize sahip çıkmak suretiyle ve çok çalışarak, çok üreterek; teknolojimizi, askerimizi, polisimizi geliştirerek, kendi savunma sanayimizi kurarak bu sahip çıkma fonksiyonunu da inşallah en güzel şekilde yapacağız. Ben sizlere tekrar 15 Temmuz’da göstermiş olduğunuz kahramanlıktan dolayı bir kez daha milletimiz, devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile hazırlanan madalyayı ve beratı biraz sonra size takdim edeceğiz. Bunlar inşallah nesilden nesile aktarılacak, sizin neslinizin bir övünç kaynağı olarak evinizin en mutena köşesine asacağınız ve gururla taşıyacağınız bir belge ve madalya; hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Kahraman evlatlar, kahraman torunlar inşallah bu sorumluluğu, ülkemize sahip çıkma vazifesini üstlensin ve yerine getirsin temennisiyle tekrar tebrik ediyorum.”

Sakarya eski Emniyet Müdürlerinden Eyüp Pınarbaşı’nın ağabeyi olan Piyade Albay Mahmut Pınarbaşı ise, “Devlet ödünç madalyasıyla taltif edilmek benim ve diğer tüm gazilerin gurur kaynağı oldu. Tabii o gece biz hiçbir şey düşünmeden dışarı çıktık. Sadece vatan ve millet için. Ayrıca benim yeminim de asker olarak vatan ve millet uğruna gerektiğinde seve seve canımı feda edeceğim olduğu için o gece ben bu yemine sadık kalarak mücadele için çıktım. Allah bize şehit olmayı değil gazi olmayı nasip etti. Ben gazi olduğum için büyük bir onur duyuyorum. Bu ödülü aldığım için de çok büyük mutluluk içindeyim. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.