Burdur’da üniversitede yaptığı konuşmasında, “Ben Arnavut’um, bu açıdan bakarsanız Türk değilim” dediği için ağır eleştirilere maruz kalan AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan destek geldi.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Hakan Şükür'ün “Aslında ben Türk değilim. Bir Arnavut'um. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu” sözlerine değinerek destek verdi.
Başbakan Erdoğan, “Arkadaşımız Hakan Şükür, milletvekilimiz, ben Arnavut'um dedi. Mehmet Akif de Arnavut'tu. Ama o İstiklal Marşımızın şairi. Hakan Şükür kardeşimiz, bir Arnavut çocuğu olarak bu ülkenin milli takımında oynadı, ve O’ndan fazla forma giyen ikinci oyuncu yok. Göğsünde ay-yıldızlı bayrakla en çok gol atan futbolcumuz. Bazı gazeteler bunu aldı çarpıttı. Lafla peynir gemisi yürütülmez. Hakan Şükür attığı gollerle tarih oldu ve onunla anılıyor, biz de diktiğimiz eserlerle anılacağız. Onlar istesin istemesin” sözleriyle sahip çıktı.