MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve muhtarları ziyaret etti. Erdal Erdem, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, muhtarlar olarak kendi sorunlarından önce vatandaşın ve şehrin sorunlarının çözümü noktasında mücadele gösterdiklerini anlattı. Erdem, “Sakarya için kafa yorarken, şehre bir şey kazandırabilmenin mücadelesini sergiliyoruz. Vatandaş, muhtar, belediye, milletvekilleri ve bakanlar zincirin bir halkasıdır” dedi. 

İşi sadece fatura tahsili yapmak

Ziyaret sırasında son günlerde sıkça gündeme gelen SEDAŞ’la ilgili tartışmalara da değinen Kutluata; “SEDAŞ 2008 yılında değerinin çok altında özelleştirildi. Hak ettiği değerinin altında özelleştiğine herkes inanıyor. Özelleştirme sonucu ülkemizin en büyük ihtiyacı olan enerji üretimi için yatırım mı yapıldı? Hayır, işi sadece fatura kesip para tahsil etmek olan bir kurum özelleştirildi. SEDAŞ niye verildi, nasıl verildi bununda irdelenmesi ve iktidarın buna cevap vermesi gerekir. Milyon liraları bulan alacaklarıyla muazzam yenileme süreciyle SEDAŞ özelleştirildi. Yavaşlayan fatura tahsilatı ise, özelleştikten sonra hızlı bir şekilde yapıldı. Bunun sorumlusu ve cevap vermesi gereken iktidardır” dedi.

Aç-kapa tahsilat yöntemi oldu

SEDAŞ’ın özelleşme öncesinde ve sonrasında hiçte masum olmayan gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Kutluata şunlar söyledi; “Bugün 5 santim kar yağsa şehirde elektrik gidiyor. Her gün kesinti yaşanıyor. Herkes SEDAŞ’tan yana dertli. Soruna kimse çözüm üretemezken SEDAŞ en iyi yaptığı işi ise kesinlikle aksatmıyor. Kapat/aç yoluna giderek fatura tahsilâtı noktasında SEDAŞ kusursuz çalışıyor. Bunu yaparken de para kazanıyor. Kar kış umursamayıp parasını tahsil etmek için kapat/aç yapan SEDAŞ’ın diğer görevi de sadece bakım onarım oldu. Sürekli yaşanan kesintiler ayrıca kırsalda çiftliklerde büyük ekonomik kayba neden olurken, evlerinde makinelere bağlı yaşamak zorunda kalan hastaların hayatı tehlikeye sokuyor.Her gün bir ihmal, eksik, hatalı ve kusurlu bir hizmet söz konusu.”

Tepkileri aza indirmek için

İktidar milletvekillerinin SEDAŞ’la ilgili söylemlerine göndermede bulunan Kutluata, ilginç bir açıklama da bulundu. Münir Kutluata; “Şeker Fabrikası için 9 yıl boyunca kota konusunda Bakanla görüştük. Başbakana çıktık. İktidar milletvekilleri şimdi aynı taktiği SEDAŞ konusunda yürütüyorlar. Eğer SEDAŞ’ın lisansı iptal edilecekse edilir. Yaptırım uygulanacaksa da uygulanır. Bunu dile dolamanın hiçbir anlamı yok. Buradaki amaç her gün mağduriyet yaratan bir kurumun özelleşme sürecinden sonra yapılan hatalarının ört bas edilmesi, tepkilerin aza indirilmesi adına yürütülen çalışmalardır” dedi.