2002 yılında derneğin kuruluşunu gerçekleştiren 54 kurucu üyenin büyük bölümünün katıldığı toplantıda, dernek kurucuları Necmettin Kırık başkanlığındaki yeni yönetiminden isteklerini dile getirdiler. Kurucu Üyeler, derneğin Sakaryalılık Ruhu çalışmalarına tam destek verdiklerini ifade ederek, yeni dönemde yapılacak çalışmalara da aktif olarak katılabileceklerini belirttiler.

Düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapan SYKD Başkanı Necmettin Kırık, bu dernekte kurucu olmanın önemli bir ayrıcalık olduğuna vurgu yaparak, “Yerel Kültüre mensup tüm halkımız adına 54 Kurucu üyemize şükran borçluyuz. Kurucu üyelerimizin her biri derneğimizin doğal başkanı ve yönetim kurulu üyesidir. Derneğimizin kuruluşunu gerçekleştiren büyüklerimizle sık sık bir araya gelerek, onların tecrübelerinden her zaman faydalanacağız” dedi.

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, derneğin önümüzdeki dönemde projeler ve faaliyetler noktasında adından sıkça söz ettireceğini belirterek, “Kurucularımız, yönetimimiz, üyelerimiz ile birlikte Sakarya Yerel Kültür Derneği’ni gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük miras olarak geliştireceğiz ve yaşatacağız” dedi.