Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, 106 ülke ve bölgede kurban çalışması yapacaklarını ancak Sakarya ekibi olarak Arakan ve Somali’de yapılacak insani yardım organizasyonunu üstlendiklerini belirterek bu kapsamda çalışmalara destek olma kararı veren Sağlık-Sen yönetimine teşekkür etti.

Aydın; “Yine yola çıkıyoruz. Yine mazlumların yanında olacak; kurbanlarınızı 106 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Tıpkı 25 yıldır yaptığımız gibi, bu bayram da ümmete kurban. İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda sizlerin desteğiyle 89 ülkedeki 1.726.200 ihtiyaç sahibine 43 bin kurban hissesi ulaştırmıştı. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi bu Kurban da yola çıkıyoruz. Siz de kurban hisselerinizi bu iyilik kervanına katabilirsiniz” dedi.

Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ise, “İHH ümmetin yüz akı, bizlerin gurur kaynağı bir teşkilat.  Bizler de elimizden geldiğince İHH ya destek olarak gönül coğrafyamıza hizmet etmek istiyoruz. Ümmetin bizlere ihtiyacı var, bizlerin de bu konuda çok büyük sorumluluğu var. Böyle bir durumda bizlere bu imkanı veren Sakarya İHH yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Kurban Bayramında yardımları ve yapılan çalışmaları yerinde görmek aynı zamanda ihtiyaçları tespit etmek için ben de Irak’ta olacağım. Kıtlık ve susuzlukla boğuşan Somali, zulüm açlık sefaletin kol gezdiği Arakan, savaşlardan yıkımlardan başını kaldıramayan Irak ya da Müslüman olsun olmasın 106 ülke ve bölgede herhangi bir mazlum coğrafyada kurbanlarını değerlendirmek isteyen tüm gönüldaşlarımızın üyelerimizin bağışlarına talibiz” diye konuştu.