Piyasa koşullarında ev ve iş yeri sahibi olamayan vatandaşlara düşük maliyetli çözümler üreten Toplu Konut İdaresi (TOKİ), aralarında Sakarya’nın da bulunduğu 40 ilde 158 konut ve iş yerini cazip fiyatlarla açık arttırma usulü ile satacak.

Yarın gerçekleştirilecek ihalede satışa sunulacak konut ve işyerlerinin bulunduğu iller arasında Sakarya da yer alıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Adapazarı Korucuk 3. etap 2+1 kapsamında 2 adet ve 1+1 kapsamında 1 adet olmak üzere 3 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı satışa sunulacak.

Proje kapsamındaki konutların satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek ve Temerküz Şube Adapazarı Şubesi olacak. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları 05 Kasım - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında kabul edilecek.

Korucuk’ta ki 2+1 dairelerin 65 bin 300 ile 58 bin 950, 1+1 dairenin ise 51 bin 800 liradan satışa sunulacağı belirtildi.

Başvuru sırasında, muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, muhammen bedeli 100 bin-200 bin lira arasındakiler için 10 bin, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Yarın saat 14.00'te yapılacak iş yeri ve konut satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde ve TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında canlı bağlantı yoluyla gerçekleştirilecek.

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye ''www.toki.gov.tr'' ve ''www.eskidji.com'' internet adreslerinden ulaşılabilecek.