Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası (AFO) Başkanı Cevat Davulcu, kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçı ve tabelacıları tespit ederek maliyeye bildirimde bulunduklarını kaydetti.

AFO, kayıt dışı ve seyyar çalışarak haksız kazanç elde edenlere karşı savaş açtı. Konuyla ilgili bilgi veren oda başkanı Cevat Davulcu, daha öncede odaya kayıt olmadan, vergi ödemeden merdiven altı diye tabir edilen iş yerlerine karşı olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Bu kişilerin vergisini ödeyen, yanında sigortalı işçi çalıştıran, işyeri kirası ödeyen esnafa büyük zararı olduğunu anlatan Davulcu, tüm iyi niyetlerine rağmen kayıt dışı çalışmaktan vazgeçmeyen korsan fotoğrafçıları tespit ederek gerekli yerlere şikayette bulunduklarını kaydetti.

Davulcu, “Biz oda olarak üyelerimizin zarar görmesini engellemek durumundayız. Kayıt dışı çalışanlar vergi ve diğer alacakları ödemediğinden işini adam gibi yapan esnaftan daha düşük maliyetlerle piyasaya iş yapmaktadır. Dolayısı ile haksız bir rekabet söz konusudur. Kayıt dışı çalışanlara karşı bizim tespitlerimiz oluyor. Önce iyi niyetli olarak bu kişileri odaya üye olmaya, vergi mükellefi olmaya davet ediyoruz. Ancak tüm iyi niyetimize rağmen kayıt dışı çalışmayı sürdürenleri maliyeye şikayet etmeye başladık” dedi.

Özellikle düğün salonlarına fotoğrafçılık hizmeti verenler arasında kayıt dışı çalışanlara çok rastlandığını hatırlatan Davulcu, salon sahiplerinin ucuza kaçarak daha fazla kar amacıyla tercih ettikleri bu yöntemin suç teşkil ettiğini de dile getirdi.

Ajans ve tabela hizmetlerinde de derme çatma yerlerde kayıt dışı çalışanları tespit ederek uyardıklarını anlatan Davulcu, haksız kazanca asla müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, bir ay içerisinde 5 kişi hakkında kayıt dışı çalıştıkları gerekçesi ile maliyeye şikayette bulunduklarını kaydetti.