Geçtiğimiz yıl 11 Mart tarihinde Türkiye’deki ilk vakayı açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının yıldönümünde kameraların karşısına geçti. Çok yakında 5 yerli aşı adayının daha insan çalışmalarına başlayacağını belirten Bakan Koca, “Yakın bir gelecekte kendi aşılarımızı kullanacağız. Ancak aşı tamamlanıncaya dek elimizdeki tek silah tedbirdir. Maske ile hastalığın bulaşma yollarını kapatmalıyız. Sosyal mesafe ile kişisel sınırlarımızı korumaya almalıyız” şeklinde konuştu. 
Korona virüsün kısa bir zaman zarfında grip gibi sıradan hastalık haline gelmeyeceğine dikkat çakan Koca, “Ama 2020'ye çöken kabus 2021'de aynı şekilde devam etmeyecek” dedi. 

Covid-19 nedeniyle 30 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının da 3 milyona yaklaştığını söyleyen Bakan Koca, halen risk haritasında 39 ilin yüksek veya yüksek risk grubunda olduğuna dikkat çekti. Koca, "Bu iller tüm Türkiye'ye karşı sorumlu" şeklinde konuştu . Koca, "İlk vakadan tam bir yıl sonra bugün size yeni bir çağrıda bulunmak istiyorum. Karamsarlığı, belirsizlik ve bıkkınlık duygularını üstümüzden tümüyle atalım. Bütün ruhumuzla, geleceğe ilişkin planlarımızla hayata, yarınlarımıza bağlanalım" dedi.