Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young-cheol ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Sizleri Sakarya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Biz Korelilerle omuz omuza çarpışmış bir milletin çocuklarıyız. Hem Türkiye’de hem de şehrimizde Korelilere bakış açısı hep olumlu olmuştur” diye konuştu.
 
“Yatırımcılara kapılarımız açık”
Başkan Toçoğlu, “Sakarya, İstanbul ve Ankara ulaşım akslarının tam ortasında kalan bir şehir. Aynı zamanda hem 3. Köprüye bağlantı yolu hem de hızlı tren güzergahı da şehrimizden geçiyor. Karasu’da demiryolu hattı ve liman inşa edildi. Sanayi, tarım ve turizmi olan bir şehiriz. Yüzde 51 oranında tarım arazilerine sahibiz. Şehrimizde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yabancı şirketler bulunuyor. Sanayileşme konusunda da dikkatli davranıyoruz. Daha çok üstün teknolojiye sahip ve çevre kirliliği yapmayacak yatırımcılara kapımız her zaman açıktır” dedi.
 
“İşbirliğine hazırız”
Toçoğlu, “Koreli şirkete ait Eurotem’i de yakından takip ediyorum. Eurotem fabrikasından bir gelişim bekliyoruz. Yaklaşık bir milyonluk nüfusa sahibiz. Türkiye’nin en merkezi şehirlerinden biriyiz. Ulaşım akslarının üzerindeyiz. Gelişime çok açık bir bölgedeyiz. Koreli dostlarımızla da ilişkilerimizi de geliştirmek isteriz. Bu konuda işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Bir kez daha ziyaretiniz dolayısıyla sizlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Koreli yatırımcılara davet
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young-cheol, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. İlk defa İstanbul’dan buraya geldim. Kore Cumhuriyeti, Sakarya’nın yetkisini de bana tanıdı. İlk olarak Sakarya Valisini ziyaret ettim. Ardından da Kore şirketi Eurotem’e bir ziyarette bulundum. Sakarya’da iki kuruluşumuz var. Sakarya’da az sayıda Koreli yaşamasına rağmen Koreli yatırımcıların buraya gelmesi için çabalıyorum. İşbirliğimizi kuvvetlendirerek Sakarya’ya yeni yatırımcılar kazandırmayı umuyorum” diye konuştu.