Programın açılışı, SATSO’da Ticaret Bakanlığı, Sakarya Valiliği ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirildi.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, “İlimizde kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasının sağlanması adına çok ciddi girişimler gerçekleştiriliyor. İlimizdeki kadın kooperatifi sayısını her geçen gün daha da artırmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu konuda da KOOP-DES projesi birçok fayda sağlayarak kooperatifleşme hareketini hızlandırmaya yardımcı oluyor” dedi.


“Rekabeti, üretimi seven bir iliz”
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da, “Bugün Geyve, Hendek ve Adapazarı ilçelerimizde kurulacak kooperatiflerimizle de kadın üretiminin ve kadın istihdamının artırılmasına büyük katkı sağlanacağına inanıyorum. İl Kadın Girişimciler Kurulumuzun girişimleriyle başlatılan ‘Kadın İşbirliği Üretimin Geleceği’ Projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da destek almaya hak kazandı. Biz Sakarya olarak üretimi seven, rekabete açık, kadın istihdamının önemini bilen bir iliz. Unutmayalım güçlü kadın, güçlü ekonomi demektir. Ben kadın girişimcilerimize güveniyorum ve çok güzel başarı hikayelerinin bu şehirden, kadınlarımızın gayretleriyle çıkacağına inanıyorum. Yeter ki; yeni düzeni doğru okuyalım ve bu doğrultuda yol haritamızı güncelleyelim” diye konuştu. 


Konuşmaların ardından Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü yetkilisi Ayten Esra Zeyrek tarafından Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi ile Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) tanıtıldı. Tanıtımın ardından protokol tarafından üç kadın kooperatifine Kuruluş Beratı takdimi yapıldı.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye alanında stant açan kadın kooperatiflerinin sergisi ve Kooperatifçilik Otobüsünün ziyaretiyle program sona erdi.