Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aileler için Adapazarı yeni yerleşim bölgesi olan Korucuk Mahallesinde yaptırılan 198 konut satışa çıkarılacak. 50 metrekare 2+1 olan konutlar için başvurular 11-22 Mart tarihleri arasında yapılacak.

35.100 TL bedelle satılacak olan konutların geri ödemesi aylık 130 TL şeklinde yapılacak. 198 konuttan 20 adedi yüzde 50’den fazla engeli bulunan vatandaşlara satılacak.

Konutlara başvurabilmek için Adapazarı, Erenler, Arifiye ve Serdivan ilçelerinde en az 3 senedir ikamet ediyor olmak, ailedeki kişiler adına tapuda kaydı bulunmamak, kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinin altında olmak, başvuru tarihinde 30 yaş ve üzeri olmak, hem annesini hem de babasını kaybetmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 ve üzerinde olmak şartı aranacak. Eşi vefat eden çocuklu dul bayanlarda ise yaş şartı aranmayacak.

Başvurular 11-22 Mart 2*113 tarihleri arasında sadece internet yoluyla Sakarya Valiliğinin resmi internet sitesinde sol menüde yer alan Sosyal Konut Başvuru Formu bölümünden yapılacak. İnternet dışında başvurunun kabul edilmeyeceği açıklanırken, internet kullanma ikanı olmayan vatandaşların Sakarya, Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından herhangi birine müracaat ederek vakıf personeli tarafından kendilerine yardımcı olunacağı bildirildi.