Alandere’den başladı

Kocaali’de su ve kanalizasyon projelerinin ardından üçüncü büyük alt yapı projesi olan Doğalgaz Projesi için hazırlıkların tamamlanması ile inşaat çalışması başladı. Ana hat inşaatı için ilk kazma geçtiğimiz hafta içi Alandere Mahallesi’nde vuruldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Acar çalışmanın bir yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

“2016’da kullanacağız”

Başkan Acar, “Yaklaşık üç yıl süren meşakkatli bir sürecin ardından nihayet doğalgaz için ilk kazmayı vurmuş olduk. Şu an için proje daha müsait olan Alandere Mahallesi’nden başladı. Ancak kısa bir süre içerisinde bütün mahallelerimizi kapsayan bir şekilde devam edecek. Şu an için tüm planlamalar projenin bir yıl içerisinde bitirilmesi için yapılıyor. Şayet mevsim şartları, araç gereç arızaları gibi herhangi bir sorun yaşamazsak 2016 yılı içerisinde evlerimizde doğalgaz kullanılmaya başlanacak” dedi.

Hızlı ilerliyor

“Şu an başlayan proje ilçe içerisindeki ana hat inşaatı ve AGDAŞ tarafından yapılan proje hızlı bir şekilde ilerliyor” diyen Başkan Acar, “Daha önce de söylediğimiz gibi doğalgazın ilçe içerisindeki dağıtımı AGDAŞ tarafından yapılırken Karasu’dan Kocaali’ye uzanacak olan ana hat BOTAŞ tarafından yapılacak. O çalışma ile ilgili hazırlıklar da tamamlanma aşamasına geldi. Kısa bir süre içerisinde o çalışma da başlamış olacak. Kocaali yıllardır ısınma problemi nedeniyle yazlık bir sayfiye yeri durumundan kurtulamadı. Ancak doğalgaz sayesinde artık ilçe yaz kış ikamet edilen ve tercih edilen bir ilçe haline gelecek. Ayrıca çevre dostu sanayileşmeye daha fazla imkan tanınacak bu sayede gençlerimize yeni iş imkanları oluşmuş olacak. İlçemizdeki nitelikli konut sayısında ciddi artış olacak ve Kocaali’miz cazibe merkezi haline gelecek.

Doğalgaz Kocaali’miz için vazgeçilmez bir ihtiyaç. Özellikle tarım, doğa ve turizmi ile ön planda olan ilçemizin gelişmesi ile oluşacak hava kirliliğini önlemek için daha temiz ve ekonomik bir çözüm kazanmak için bu çalışmaları önemsiyor ve yoğun bir şekilde takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Kocaali’mizin yaşam kalitesini artırmak adına adım atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Dönüm noktası

Doğalgaz projesinin başlamasının Kocaali için bir dönüm ve yükseliş noktası olduğuna dikkat çeken Acar, “Başta Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milletvekili Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu olmak üzere, projenin Kocaali’ye kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.