“Güvenilir yerlerden alın”
Okulların açılmasına sayılı günler kaldığını belirten Oda Başkanı Nahim Salık, “Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemeli. İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işareti aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” dedi.

“Albenili görüntüye aldanmayın”
Çocukların kullanacakları kırtasiye malzemelerinin dış görüntüsüne değil, kimyasal içeriğine bakılması gerektiğini söyleyen Başkan Salık, “Yarınların umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemeleri ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat etmeliyiz. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak duralım.  Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim” şeklinde uyarıda bulundu.

“Esnafınıza sahip çıkın”
Başkan Salık, kırtasiye malzemelerinin geçen yılla aynı olduğunun da altını çizerek, “Halkımızdan istediğimiz 12 ay sizinle beraber olan kırtasiyecinizden alışveriş yapmanız ve mahallenizdeki esnafımıza sahip çıkmanız” dedi.