Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 584. hafta basın açıklamasında, son dönemde yaşanan bazı gelişmeleri ironik bir dille gündeme taşıdı. Platform adına yapılan basın açıklamasında, “Ne mutlu(!) bize ki, 12 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz haftalık basın açıklamalarımızda, her şeyin tozpembe olduğu günlere de eriştik! Düşünün ki, eğer bizim gibi muhalif sesler zamanında kesilmese; Siirt'te bir maden ocağı, hükümetin son zamanlarda sık sık yaşanan kazalar yüzünden anında gerekli tedbirleri alan ve sorumluları cezalandıran tutumu sonucu yeni ihmallere müsaade edilmediği için göçük olmadan kapatılmayacak ve onlarca işçi göçük altında kalacaktı!.. Yine bu hafta, muhalif seslerin biraz daha azalması sayesinde, iktidarın çocuklarımız üzerine nasıl da titrediğini gördük, kıvanç duyduk! Yoksa 2 yaşındaki bir çocuk kreşte şiddete maruz kalacak ya da 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Kader, kendisini istismar eden 51 yaşındaki bir ahlaksız tarafından teneffüste av tüfeğiyle öldürülmüş olacaktı” denildi.

Basın açıklamasının devamında, “Daha nice olağanüstü halleri muhalefetin fitneleri susturulduğu için, neşe içinde atlattık geçtiğimiz hafta… Ve bizler de anladık ki, 12 yıldır devam eden muhalif pratiğimiz durunca, memleket daha güzel bir hale geldi, insanlar can sıkan gerçekleri duymayınca mesut, yöneticilerimiz itiraz eden olmayınca daha bir mesrur oldular. İşte tüm bu mutluluk tablosu biz geçen hafta alana çıkamayınca açıklama yapamayınca gerçekleşmiş oldu! Keşke anlattıklarımız, gerçekten yaşadıklarımız olsaydı, olaylar anlattığımız şekilde gerçekleşseydi! Keşke esenlik dolu, barış ve huzur dolu, adalet ve özgürlük dolu günlere ermiş olsaydık da, burada buluşmamıza gerek kalmasaydı ama ne yazık ki öyle değil! Kalbini ve gözünü gerçeğe açık tutanlar için olağan halimiz de ortada, yaşadığımız olağanüstü haller de” ifadelerine yer verildi.

Açıklama, Hacc Suresi’nden “Şüphesiz Allah, ki, Allah inananları (bütün kötülüklere karşı) mutlaka koruyacaktır; çünkü, Allah, hangi türden olursa olsun, hainleri ve nankörleri asla sevmez” ayet mealinin okunmasıyla son buldu.