Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetine devam ediyor.
Bu kapsamda kalkışmanın 9’uncu gününde de Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde bir araya gelen on binlerce vatandaş darbeye karşı sloganlar attı. Vatandaşlar milli iradenin, demokrasinin, özgürlüğün yanında olduklarını hazırladıkları dövizlerle gösterdi.
 
“Milletin dediği olur”
Gerçekleştirilen mitingin ilk konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, “3-5 tane ağacın yer değiştirmesinden dolayı başlatılan Gezi olaylarını hepimiz hatırlıyoruz. O zaman milletin dükkanlarını yağmaladılar, vitrinlerini kırdılar. Devlete ait kurumları taşladılar. Maddi boyutu çok yüksek zararlar verdiler. Hamdolsun 9 gündür böyle bir durumla karşılaştık mı? İşte vatanseverlik, memleketi için mücadele etmek budur. Hepinizden Allah razı olsun. Eğer siz böyle sağduyulu, ülkesini seven, mücadele gösteren insanlar olmasaydanız bugün bizim işimiz çok daha zor olurdu. Biz size layık olmak için ne yapsak azdır. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 
“Mücadelemiz sürecek”
Başkan Toçoğlu, “İkinci bir talimat gelene kadar meydanları terk etmiyoruz. Ülkemizi, kökü Pensilvanya’da olan hainlere karşı savunmaya; mücadelemizi, direnişimizi sürdürmeye bu meydanda devam edeceğiz. Bizlerde sizlere birlikte buradayız. Sakarya Türkiye’ye örnek oldu. Hamdolsun Sakarya’da darbe yanlısı kimse yok. Partiler, STK’lar, basın kuruluşları ve vatandaşlarımız ilk akşamdan itibaren darbeye hayır dedi. Kardeşlerim çok dikkatli olalım. Karıncayı dahi incitmeyelim. Müslümanca direnişimizi sürdürelim. İnşallah bu azim ve kararlılıkla çok yakında en iyi sonuçları alarak tekrar aynı hayatımıza devam edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.
 
“Allah cezalarını versin”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Hangi kimlikten veya partiden olursa olsun size kim iyi hizmet ettiyse hepsini şükranla anıyoruz. 14 yıldır güçlü bir iktidar var. Bu süre zarfında bu kadar önemli hizmetlerin yapılacağı aklımıza gelmezdi. Bu kadar güçlü hizmetlere karşı ülkemizin bölgesinde güçlü olmasını istemeyenler var. Bunu da normal karşılamak lazım. Dış dünya ülkemizin gelişimini, söz sahibi olmasını istemeyebilir. Milletimiz bunlara layık mı? Allah bunları yapanların cezasını versin” şeklinde konuştu.