17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 19 yıl geçtiğini anımsatan MHP İl Başkanı Akar, "Serdivan ve Erenler'e baktığımızda deprem sonrası inşaat sektörü tarafından yapılan binalarla vatandaşlarımızın daha güvenli konutlara kavuştukları görülüyor ama Adapazarı merkezi bunun tam aksine yorgun binalarla dolu" dedi.

"Büyükşehir ya da Adapazarı Belediyesi, kent merkezinde yenileşmeye ön ayak olabilirdi" diyen Akar, "Bu, kente yapılabilecek en büyük hizmet olurdu ve Sakarya deprem gerçeğiyle yüzleşmeye hazır hale gelebilirdi. Bugüne kadar bunun yapılmayışı belediyecilik açısından büyük eksikliktir" ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Akar, kent merkezindeki kamu binalarına da ayrı parantez açtı. Özelikle okulların elden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Akar, "Kentin göbeğinde, trafik ve keşmekeşliliğin içerisinde kalmış okulların aynı isimle farklı yerde yapılması sağlandıktan sonra, yani anahtar teslim olacaksa taşınmalarına diyecek bir sözümüz olmaz. Ancak okullar  yeniden inşa edilirken, boşalan arazilerin hangi maksatla değerlendirileceği önem arz etmektedir. Bu alanlarda rant yerine kamu yararına işlerin yapılması esas olmalıdır" diye konuştu.

Belediyeleri yatay mimari ve denetimler konusunda da eleştiren Akar şöyle devam etti, "Yatay mimariyi doğru buluyoruz ama kat konusu önemli. 2 kat üzerinden gidilerek mevcut imarlı alanlarda stok çabuk tüketildi ve yeni imar alanları açıldı. Bunun önüne geçilemez. Belediyelerin mevcut yetkilerini de tam olarak kullanmadıkları, yapılan inşaatların yapı denetim firmalarının inisiyatifine terk edildiği görülüyor. İşini iyi yapanları tenzih ederek ifade etmeliyim ki; Belediyeler mevcut yetkilerini kullanarak daha sağlıklı bir yapılaşmaya katkı vermiş olurlar.”

MHP olarak, 1999'daki gibi bir yıkım ve acının yaşanmaması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eden Akar, "Yüce Allah'a bizlere böyle bir gün daha yaşatmaması için de duacıyız. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.