Sabah saatlerinde mesai için gittiği Dr. Evrim Tümbek Sağlık Ocağında, iki hastanın kimliğini aldıktan sonra kendisini odaya kilitleyen Dr. N.Ç, hastalar tarafından çağırılan polisin camı kırarak içeri girmesinin ardından tüm çabalara rağmen ikna edilememişti.

Psikolojik sorunları olduğu ve daha önce de hastalar tarafından şikayet edildiği ileri sürülen Dr. N.Ç’yi ikna etmek için olay yerine psikiyatrist ile Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan da sağlık merkezine çağırıldı. Psikiyatristin yaklaşık 1 saat süren görüşmesinin ardından N.Ç ikna oldu. N.Ç daha sonra polis ve psikiyatrist eşliğinde hastaneye götürüldü.

Olaya tanık olan hastalar ise, muayene olmak için geldikleri sağlık ocağında kimliklerini doktora verdikten sonra doktorun kendilerini dışarı çıkarıp kapıyı kilitlediğini söylediler. Hastalar, “Bir süre bizi çağıracak diye bekledik. Ancak aradan uzun zaman geçip de bizi çağırmayınca merak edip odaya girmek istedik. Ama kapı kilitliydi. Diğer görevliler de kapıyı açmayı konusunda doktoru ikna edemedi. Biz de polis çağırdık. Ne olduğunu anlayamadık” diye konuştular. / Tuğrul GÜMÜŞEL