Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Nihat Kopal, Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Betül Alakent’ in “Ette paralel vurgun” haberindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Haberin iftira dolu ve hakaretamiz söylemlerle yazıldığını kaydeden Kopal, “Bu haberde belirtilen ‘Ette paralel vurgun’ manşetindeki paralel yakıştırması yalandır. Ben şahsım 4 yıl süreyle Ak Parti il yönetim kurulu üyeliği yapmış bulunmaktayım. Şahsım hiçbir cemaate ve örgüte üye olmamakla beraber gitmiş bulunduğum herhangi bir toplantı da bulunmamaktadır.  Hal böyle iken paralel yakıştırmasını sen kimden ve nasıl öğrendin? Sakarya Kasaplar Odası’nı sana kim söyledi? Bu yanlış bilgiyi nereden aldın?” dedi.

Betül Alakent’ten iddialarını ispatlamasını isteyen Kopal, “Ey Betül Alakent, eğer haberin doğruysa, nereden yaratacaksan yarat iddialarının dayanağı evraklarını açıkla. Ya da kim sana bu yalan bilgileri veriyor onları açıkla? Yoksa bu kamufle olmuş yeni bir paralel tuzağı mıdır?” şeklinde konuştu.

Haberde, “Çiftçiyi sahte raporla kandırarak elindeki hayvanlara el koyan paralel yapı, inekleri dana olarak gösterdi. Etteki paralel vurgunun boyutu yaklaşık 25 milyona ulaştı” şeklinde ifadeler bulunduğunu söyleyen Nihat Kopal, tüm bunların iftira olduğunu ileri sürdü. Kopal, “Bu iftira haberdeki 25 Milyon yolsuzluk iddiasının dayanağı yoktur. Bugüne kadar Sakarya’da üreticinin cebine yazılan rakamın onda biri girmiş midir acaba? Bu iftiranızı neye göre tasarlıyorsunuz? Üç senede alınan hayvan destekleme miktarı teşvik toplamı 2,164,038.33 liradır. Üyelere banka aracılığı ile direkt hesaplarına yatan para ise 2,038,161.56 liradır. Benim şahsımın mal varlığı 3 tane banka kredili arabam ile 1 adet 2005 model kamyonetim ve 1981 yılında kabası yapılmış 1996 yılında bitmiş 3 katlı evim bulunmaktadır. Benim ve çocuklarımın da mal varlığının araştırılmasını ısıtıyorum. Eğer bankalarda toplam 20 bin lira paramız çıkarsa ben görevi bırakmayı taahhüt ediyorum. Siyaset hayatımda hep Türkiye’nin değişimine öncülük eden siyasetçilerle görev yapmaktan onur duydum. Bana bu iftirayı atanlara hakkımı asla helal etmiyorum. Bize paralel yaftası vurmaya kalkan kişiler bilmelidir ki, Ak Partili olmaktan, Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı olmaktan her zaman onur duymuşumdur. Bizim alnımız ak. Benim şahsım ve 57 kişinin gözaltına alındığı iddia edilmiş. Daha sonra paralel savcılar tarafından bırakıldığımız iddia edilmiştir. Kim bizi gözaltına almış, kim serbest bırakmış? Böyle bir gözaltı yoktur, açıkla ey Betül Alakent?” dedi.

30 seneyi aşkın süredir tabelası dahi olmayan bir odaya yönetici olarak seçilip eski usullerde ve kötü ortamlarda kesim yapılan bir mezbaha devraldığını dile getiren Kopal, “Göreve gelir gelmez yeni bir mezbaha  yeri alınarak dönemin Ak Partili belediye Başkanı Aziz Duran’ın  desteği ile modern bir mezbaha kurmayı Rabbim bana ve yönetimime nasip etmiştir. Sonrasında büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun bizlere ve esnaf arkadaşlarımıza desteği ile şu anda Türkiye’nin sayılı kesimhaneleri arasına girmeyi başarmışızdır. Bu hizmeti yaparken dünden bugüne hiç bir devlet desteği ve teşviki almadan tamamı kasaplar odası esnafına ait yaklaşık 10 trilyonluk bir mülkü Sakarya’mıza kazandırmanın gururunu yasıyoruz. Bu yola çıktığımızda da gerek engellemelere, gerek yıldırmalara, gerek bu şekil asılsız iftiralara boyun eğmeden Rabbimizin yardımı ile alnımızın akı ile çıkmışızdır. Biz ancak vatana millete hizmet için çalışmaktayız. Devletimize ve devletimizi yöneten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı her türlü örgütü lanetliyorum. Bunca zamandır hem partim için hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çizgide olmaktan onur duyuyorum. Bizleri karalamaya kalkan kişiler bilmelidir ki kazdıkları çukura bir gün kendileri gömüleceklerdir” şeklinde konuştu.

Kopal ayrıca, Sabah Gazetesine, genel yayın yönetmenine, Betül Alakent’e dava açacağını da sözlerine ekledi.