SAGİAD Türkiye - Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumu - Türkiye Kazakistan ilişkileri ve “Kazakistan-2050” Stratejisi; SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuımebayev, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi, SAGİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kazakistan - Sakarya kardeşliği

Formun açılış konuşmasını yapan ev sahibi Sakarya Girişimci ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi; SAGİAD için bugün çok anlamlı bir gün olduğunu ifade etti. Çelebi, “TUSKON’un tertip etmiş olduğu organizasyonda belirtildiği gibi Türk kardeşlerimizle birlikte işler yapalım. Sonsuza kadar el ele verelim” dedi.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise; Kazakistan’da 2 Bin civarında Türk iş adamın olduğunu ve Sakarya’da yatırım yapan Sakarya’dan 6 firma bulunduğunu belirterek; “Sakarya Valimiz belediye başkanımız ve iş adamlarımızla en kısa zamanda Kazakistan’ı ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

SAGİAD ve TUSKON’a övgü

Konuşmasına Türkiye’nin sanayi lokomotifi Sakarya’ya gelmekten şeref ve memnuniyet duyuyorum” diyerek büyük şair Necip Fazıl Kısakürek’in de “İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya” şiirini okumasıyla devam eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuımebayev; “Şanlı Sakarya Türk tarihinde büyük öneme sahiptir ve bu vesile ile Sizlere Kazak halkımızın selamlarını getirdim” dedi.

Sakarya iline yapmış olduğu ziyaretini organize eden SAGİAD ve TUSKON yönetimlerine de teşekkür eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuımebayev; “Kazakistan ve Türkiye – Avrasya’nın önemli merkezlerinde yer alan iki kardeş ülke olup, aynı milletin iki parçasıdır. Birbirimize verdiğimiz destek ve stratejik ortaklığımız bunun en güzel işaretidir” diye konuştu.

Türkiye - Kazakistan işbirliği

Son yıllarda Kazakistan – Türkiye arasındaki ilişkiler büyük ivme kazanarak, dostluk ve kardeşlik bağlarıyla en üst seviyede devam ettiğini vurgulayan Büyükelçi Zhanseit Tuımebayev; “Ülkelerimiz arasında sadece başkentler arası değil iller arası işbirliği de çok önemli.  Dolayısıyla, bu işbirliğinin halklarımız arasında daha geniş olarak yayılması adına bu ziyaretimizin büyük anlamı var” dedi.