Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapılan meclis toplantısında bir ilave madde olmak üzere 10 madde görüşüldü. Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li meclis üyesi Erhan Acar, ADA Treni’ne sahip çıkılmasını isteyerek, “Ada Treni için 30 bin imza toplandı. Bu imzalar görmezden gelinemez. Biz MHP grubu olarak zaten şehre yapılacak tüm güzel hizmetler için onay veriyoruz. Ama olumsuzlukları da buradan duyurmak istiyoruz” dedi.

 Şehirde Çukurahmediye gibi bazı mahallelerde drenaj sorunu yaşandığını kaydeden Acar, şehirde hizmet veren çekicilerin araçları çekerken daha fazla hasar verdiğini belirterek denetlenmesini istedi. Başkan Dişli, yağmur suyu drenaj kanallarının kurumlar arası yapılan görüşmeler doğrultusunda planlı ilerlediğini belirterek, “Hizmetlerin kalıcı olması için tüm alt yapı kurumlarıyla ortak plan dâhilinde hareket ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Dişli, ADA Treni’nin gelmesini kendilerinin de talep ettiğini belirterek, şehirdeki araç çekicilerin denetlenmesi için Trafik Müdürlüğü ile görüşülüp gerekenin yapılması talimatı verdi. MHP’li Meclis üyesi Erkal Etçiolu, aralarında Halk Bankası’nın da bulunduğu Vergi Dairesi binasıyla ilgili üniversitenin yıkım raporu olduğunu ancak bölgedeki esnafın bu konuda itiraz edeceğini belirtti. Başkan Dişli, “Vergi Dairesi binasıyla ilgili 3,5 yıldır mücadele ediyoruz. Orada tüm işler hukuk ve kanuna uygun bir şekilde yapılıyor. Biz teknik açıdan göz göre göre orada oturulmasına izin veremeyiz. Bizim derdimiz insanlar zarar görmesin”diye konuştu.