Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonrasında ürünlerde tağşiş ve taklit yapanların isimleri açıklanırken, listede Sakaryalı bazı firmaların bulunması tepkileri de beraberinde getirdi.

Yaşanan gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenleyen Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, halkın sağlığı ile oynayanlara hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Kopal, hileli ürün satanların dürüst esnafı da zor durumda bıraktığını ifade ederek, vatandaşın oda üyesi esnaftan etini gönül rahatlığı ile alabileceğini belirtti. Kopal, “Odamız üyesi esnafın böyle bir ürün sattığını tespit edersek esnaflıktan men etme gibi bir yetkim yok ama onu hemen üyelikten çıkarırız. Gerekli tedbirleri alırız” dedi.

Kasap esnafı da dikkatli olmaya davet eden Kopal, “1 ton ete 100 gram bile at eti karıştırsanız, inceleme de at eti belli olur. Tavuk kestiğiniz bıçağı kırmızı ette de kullanırsanız, tavuk eti bulaşır. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var” diye konuştu.

At etinden yıllardır sucuk yapanlar olduğuna dikkat çeken Kopal, ayrıca Tarım İl Müdürlüğünün fason üretim yerlerine yönelik denetimleri arttırması gerektiğini belirterek, cezaların da caydırıcı olması gerektiğini söyledi.