Türkiye'de Gürcü ve Lazları bir çatı altında toplayan ilk dernek olan Sakarya Kartvel Gürcü-Laz Kültür Derneği, Sakarya'da yepyeni bir oluşum başlattı.

Yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla şehirde kısa sürede adından söz ettiren dernek, kısa süre önce yapılan kongre sonrası ilk kez toplandı.

Derneğin ilk yönetim kurulu toplantısına Dernek Başkanı Mustafa Kolat ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dernek yönetiminde olan ünlü oyuncu ve tiyatrocu Timur Acar ve tiyatro oyuncusu Çetin Kaya da, düzenlenen yemek programına katılarak üye ve yöneticilere sürpriz yaptı. Toplantıya katılan herkesle tek tek selamlaşan Acar, dernek yöneticisi olan arkadaşlarıyla yapılan çalışmalar hakkında sohbet etti.

Aynı sofrada buluşan yöneticiler, yemeğin ardından dernek adına ürettikleri projeleri ve Gürcü ve Laz kültürünü yaşatmak adına yapılacak çalışmaları konuştu.

İlk olarak yönetim kurulunun görev dağılımını açıklayan Dernek Başkanı Mustafa Kolat, kültürlerini yaşatmak için yapılacak projelerle isimlerini Türkiye'ye duyuracaklarını belirterek, "Bu dernek hem Gürcü hem de Lazların Sakarya'da kenetlenerek, birbirlerinden güç alabilmeleri adına kurulmuştur. Gelenek, örf ve adetlerin kaybolmaması ve atalarımızdan bize kalan bu güzel mirası yaşatmak adına elimizden gelen her şey yapacağız. Burada birbirinden değerli yöneticilerimiz var. Sağ olsun Timur Acar ve Çetin Kaya da masamızda yerini alarak bizleri yalnız bırakmamışlardır. Bu bizim için bir başlangıç olacaktır, bundan sonra bu kadroyla bu yolda kol kola yürüyeceğiz. Allah mahcup etmesin diyorum. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan oyuncu Timur Acar da, dernek adına yapılacak tüm güzel işlerde pay sahibi olabilmek için özellikle "kültür ve sanat" alanında bu mücadeleye ortak olacağını belirtti. Acar, "Aranızda olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu ülkenin en büyük zenginliği olan kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına yapılan çalışmalar için her birinize tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.