Teleferik Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, Medyadetay.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel ve Serkan Okumuş’la bir araya geldi.

Sapanca ilçesinde devam eden teleferik inşaatı çalışmaları hakkında bilgiler veren Cumbul, bölgede 5 bin ağaç kesileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Teleferik projesinin 80 milyon liralık bir yatırım olduğuna dikkat çeken Cumbul, yıllık 300 bin turistin bölgeyi ziyaret etmesinin hedeflendiğini ve yapılacak yatırımla Sapanca ve Kırkpınar’ın cazibesinin artacağını kaydetti.

Bölge halkının teleferiğe karşı çıkmasını gerektirecek olumsuz herhangi bir durumun söz konusu olmadığını da dile getiren İlker Cumbul, inşaatın durduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını kaydetti.

Öte yandan Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki teleferik projesinin durduğu biliniyor. Söz konusu projenin durması nedeniyle müteahhitin çalışmaları sonlandırdığı, Kartepe Belediyesinin de teleferik projesi için Teleferik Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul’a teklif götürdüğü öğrenildi.