Dünya Trafik Haftası nedeniyle, tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Karasu Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Şoförler Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği etkinliklere Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Gün, Karasu İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Motorlu Araçlar ve Şoförler Odası Başkanı Kerim Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Siyasi Parti temsilcileri, Muhtarlar Odası Dernek Başkanı Hamza Uğur ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Ahmet Ünal, bu yılın istatistiklerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Bu yıl trafikte 3 bin 380 aracın kontrol edildiğini kaydeden Ünal, trafikten men edilen araç sayısının ise 635 olduğunu söyledi.

Ünal, “Trafik unsurları araç, yol, çevre ve insandır. Bunlardan sürücü veya yolculardan oluşan insan unsurunun trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve insanlara bu kurallara uyma alışkanlığının kazandırılması eğitim ve denetim yöntemleriyle olabilmektedir. Trafik kazalarında insan unsurunun payı 598’ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada önemli yöntemlerden birisi ise eğitimdir. Trafikte eğitime yapılacak yatırım, binlerce insanın ölümünü, binlerce insanın ise yaralanmasını engelleyecektir. Şehir içi ve şehir dışında sürücülerimizin emniyet kemerini takması, hız kurallarına uyması kendi güvenliği ve kamu güvenliğimiz için çok önemlidir” dedi.

Konuşmanın ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı, 22 Gönüllü Okul Geçidi Görevlisine bir haftalık eğitimin ardından sertifikaları verildi.

Daha sonra toplantıya katılanlar İlçe jandarma Komutanlığının açtığı trafik standını  gezdiler. Toplantı verilen kokteyl’den sonra sona erdi.