Saygı duruşunu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı tüm Şehitlerimiz anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile devam etti.

15 Temmuz Şehitleri anısına, Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu başta olmak üzere tüm protokol fidan dikimi gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu gerçekleştirdi. Program son olarak 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi ve hatıra defterine anılar yazılarak son buldu.

İspiroğlu; “Unutturmayacağız”

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu gerçekleştirdiği konuşmada; “15 Temmuz 2016 saat 21.00 sularında ordumuzun, emniyetimizin içine sızmış bir avuç hainin devletimize karşı başlatmış olduğu kalkışmayı Aziz Türk milleti tanka karşı, topa karşı, tüfeğe karşı göğsünü siper ederek önlemiştir. Türk milleti söz konusu vatan ve bayrağı ise gözü hiçbir şey görmeyen millettir. Bu milletin mensubu olmaktan bende şahsım adıma gurur duyuyorum. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah bu millete 15 Temmuz’ları bir daha yaşatmasın inşallah” dedi.

Mercan “Meydanları, Yolları ve Sokakları Doldurduk”

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise yaptığı konuşmada; “Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile bir araya geldik. Hepimizin yaşayarak bildiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesi devletimizi ve milletimizi yok etmek isteyen vatan haini fetöcü teröristler harekete geçmiş, devletin ve milletin namusuna, namlusunu ve canını korumak için teslim ettiğimiz silahları, aziz ve fedakâr milletimize doğrultarak hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Milletimizi doğrudan hedef görerek ateş etmişlerdir. Devletimizin tüm kurumları ile demokrasimizin kudreti Büyük Millet Meclisimizi bombalamışlardır. Devletimizin kahraman asker ve polislerini, milletimizin değerli evlatlarını şehit etmişlerdir. Ancak büyük Türk milleti, bu hain darbe girişimini Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları, yolları ve sokakları doldurarak, göğsünü siper ederek canı pahasına önlemiştir” dedi.

Mercan; “15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü yapanlar fırsat bulduklarında yine aynı şeyi yapmaya çalışabilirler. Bu nedenle her zaman milletçe birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Sözlerimi tamamlarken bir kez daha Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve milletle anıyorum” dedi.