Karasu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Çelik, İsmail Hakkı Yavuzyiğit, Kemal Ataç, Alper Tatlı, İbrahim Akdağ, İsmail Şentürk, Aydın İs, İrfan Nişancık ile beraber Karasu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuri Haşmenoğlu katıldı.

Karasu Yerel Kültür Turizm Avrupa Birliği İlişkileri ve Tanıtımı Geliştirme Derneği’nin toplantısında konuşan Karasu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuri Haşmenoğlu, “Bizler Karasu Yerel Kültür Turizm Avrupa Birliği İlişkileri ve Tanıtımı Geliştirme Derneği’ni yeniden kurmayı kararlaştırırken de, hazırlıklarını yaparken de birinci ve ikinci oturumları gerçekleştirirken de bir usul belirledik. Bu usul, ilçemizin bütün yerel dinamiklerinin otak kararı ile gerçekleştirilmesiydi. Bu çalışmalar cennet ilçemizin geleceği için önemli bir çalışmaydı. İlçemizin geleceğine, ilçemizde yaşayanlar sahip çıkmış oldu. Bize düşen, suyun yolunu bulması için gerekli hazırlıkları yapmaktı. Bunun da en etkin şekilde gerçekleştiğini görmek beni mutlu ediyor” dedi.

karasu_yerel_kultur2.jpg

Haşmenoğlu, “Karasu Yerel Kültür Turizm Avrupa Birliği İlişkileri ve Tanıtımı Geliştirme Derneği’nin kurulum hazırlıklarına başlarken temel hedefimiz ilçemizin kültür ve turizminin gelişme yönünü, odağını belirlemekti. Biliyorsunuz, gelişmiş bütün iller ve ilçeler belli özellikleri ile anılırlar. Bu şehirler kültür ve coğrafi özelliklerini iyi kullanarak, hedefe iyi odaklanarak sektörleri sürükleyecek lokomotifler haline gelmişlerdir. Birinci aşamada bu kararı hep birlikte vermiş olduk. İkinci aşamada da bunları nasıl gerçekleştireceğimizi ortaya koyuyoruz. İnanıyorum ki görüşmesini yapacağımız “kültürler buluşuyor’’ projesi ile derneğimizin ilk faaliyetini gerçekleştirdikten sonra yüzlerce değişik faaliyet gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantı nihayetinde dernek tamamen kurulmuş oldu. Dernek başkanlığına Kemal Ataç seçildi. Dernek yardımcılığına İsmail Hakkı Yavuzyiğit ve Dernek sekreterliğine de İrfan Nişancık getirildi. /Mehmet KARAKAŞ