Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sakarya ve çevresinde bu gece başlaması beklenen ve önümüzdeki günlerde etkisini artıracak kar yağışı nedeniyle gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kar ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için hazır bekletiliyor. Meteorolojiden alınan bilgi doğrultusunda, yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama yapacak ekipler tüm hazırlıklarını tamamladı.
Karasu Belediyesi bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinesinde ekiplerin olası olumsuzluklara anında müdahale etmesi için hazır bekletildikleri açıklandı. Vatandaşların olumsuzluklarla ilgili şikâyetlerini 718 12 00 Beyaz Masaya bildirmeleri halinde sorunların ivedilikle giderileceği belirtildi.

“Öncelikler belirlendi”
Karla mücadele çalışmalarında öncelikli yapılacak işlemlerin belirlendiğini kaydeden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ”Birinci öncelikli olarak, kar devam ettiği sürece ana caddeler, bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri, hastane ve okul yolları, ilgili kurumların yolları,  insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü alanlar, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalması sağlanacak olup ilk mücadele bu alanlarda yapılacaktır. Kar yağışı durması ile birlikte ikinci öncelik olarak diğer cadde, anayol ve meydanlar ile ana arterlerdeki kaldırım temizliği yapılacak olup, merkezdeki kar yığınları taşınacak. Üçüncü  planda ise diğer tali yollar ile ara sokaklardaki kar temizliği yapılacak ve bu çalışmalar ile birlikte koordineli olarak buzlanmaya karşı gerekli önlemler alınacaktır” dedi.