Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği programına sunulan ve Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor. Daha önce Adapazarı’nda gerçekleştirilen eğitimler kapsamında 27-29 Temmuz tarihleri arasında turizm sektörüne yönelik iletişim, sosyal medya araçlarının kullanımı ve müzakere teknikleri konularında beceri ve iş geliştirme eğitimi bugün Sapanca’da başladı.

Sektörlere yoğun eğitim
Karadeniz’de Pedal Çevirelim projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının bir diğer ayağını da Turizm Sektörüne Yönelik Eğitim ve Mentorluk Programı oluşturuyor.Konaklama işletmeleri, yeme-içme ve eğlence işletmeleri, sağlık ve spor tesisleri, günübirlik tesisler gibi turizm sektöründe çalışan kişilere yönelik;İletişim, sosyal medya ve müzakere teknikleri eğitimi, turizm ve kültür sektöründe yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojik uygulamalar, bisiklet dostu hizmetler ve uygulamalar eğitimi, stratejik iş planı ve proje geliştirme eğitimi düzenlenecektir.  Her dört eğitimi de alan sektör profesyoneli içinden 5 sektör profesyoneline ve işletmesine 20 saat mentorluk desteği verilecektir.

Bisiklet turizmi gelişiyor
Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan projede Büyükşehir Belediyesi ile SUBÜ iş birliği öne çıkıyor. Projeyle Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan ülkeleriyle eko-turizmin, özellikle bisiklet turizminin geliştirilmesi ve iş birliğinin artırılması hedefleniyor.  Oluşturulan bisiklet rotalarında işaretlenen noktalar bisikletçiler için güvenli sürüş imkânı sunacak. Ayrıca ortak ülkeler arasında kültür paylaşımı yapılacak, sosyo-ekonomik faktörler artacak.