SEDAŞ’ın (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) “Kapakları Atmayalım, Engelleri Aşalım” projesi SEDAŞ çalışanları, paydaşları ve hizmet satın aldığı kurumlarla işbirliği içinde, başarı ile sürüyor.  

Omurilik Felçlileri Derneği ile işbirliği

SEDAŞ, bu projesinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile işbirliği yapıyor. SEDAŞ çevre politikası gereği, “Çevre bilincini arttırmayı, çalışanlarına bu konularda eğitimler vermeyi, paydaşları ile iletişim kurmayı, çevre ile ilgili iyi uygulamaları paylaşmayı ve yaygınlaştırmayı, doğal kaynakları korumayı, faaliyetleri sırasında çevreyi kirletmemeyi” hedefliyor.

Plastik atıkların ömrü 5 bin yıl

SEDAŞ Gönüllüleri, “Projemizle çevreyi korumanın ve doğayı plastik atıklarla kirletmemenin önemine dikkat çekiyoruz. Plastik atıkların doğada bozulmadan 5000 yıl kadar kaldığını biliyoruz. Bu kapakların geri dönüşümü ile engelli insanlarımızın tekerlekli sandalye ile özgürlüğünün sağlanacağına, doğanın kirletilmesinin önüne geçilmesinin, çevre bilincinin gelişmesiyle ve bu kampanyalara verilecek desteklerle sürdürülebileceğine inanıyoruz” dediler.

Altı üstü bir kapak demeyin!

SEDAŞ Gönüllüleri, “Altı üstü bir kapak dememeliyiz. Bu projeye sağlanacak katkı ile hem çevreyi koruyacak, hem de akülü ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellileri özgürlüklerine kavuşturmaya katkı sağlayacağız. SEDAŞ çalışanları el ele verdi. “Bir Kapak bir kapak daha..” diyerek, paydaşlarımız da bugüne kadar 30 bin kapak ile kampanyamıza destek oldu. Bu işbirliği ve gönüllü desteklere teşekkür ediyor, çevre ve iyilik için yapılan tüm çabaları takdir ediyoruz” dediler.