Akyazı Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Dikili bir liran olsun” isimli döviz bozdurma kampanasına, 7’den 70’e destek verenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kampanyaya son olarak Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sümeyye Zümra Güneş de dolarını bozdurarak katıldı.

Biriktirdiği doları bozduran ve makbuzunu okul müdürü Muammer Hikmet ile birlikte Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’a getiren Sümeyye Zümra Güneş, sertifikasını aldı. Akyazı Belediyesi tarafından Sümeyye adına önümüzdeki günlerde “Milli İrade Hatıra Ormanına” bir fidan dikilecek.

Kendisini ziyaret eden Sümeyye’ye duyarlılığından dolayı teşekkür eden ve dolarını neden bozdurduğunu soran Belediye Başkanı Hasan Akcan, aldığı “Öncelikle Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’ye çağrıda bulundu. O’nun sözü bizim için çok önemlidir. O ne diyorsa yapmalıyız. Kendi Türk liramız değer kazansın hem de bu kampanyaya destek vererek ilçemizde benim de kendi adıma dikilmiş bir ağacım olsun istedim. Bu çok güzel bir şey, herkes bu kampanyaya katılmalı ve destek vermeli. Ben okuldaki arkadaşlarıma siz de katılın diyorum. Herkes çevresindeki insanlara söylesin ve bu kampanya daha da çok yayılsın” yanıtı karşısında oldukça duygulandı.